Επίσημο: Εικόνες & info για το νέο Audi S3

13.757 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2020)

Η νέα γενιά του Audi A3 βρίσκεται προ των πυλών ωστόσο στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πρώτα οι επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες για το ισχυρό S3. Πόσα άλογα έχει και τι διαφορές;


Το γερμανικό Group έχει πάρει φόρα και αποκαλύπτει το ένα μετά το άλλο τα μικρομεσαία μοντέλα της κάθε μάρκας που βρίσκεται υπό τη σκέπη του. Η αρχή έγινε με το Skoda Scala και τη νέα γενιά της Octavia. Έπειτα, ήρθε το ντεμπούτο της 8ης γενιάς του VW Golf, ενώ στο επόμενο επεισόδιο πρωταγωνίστησε η 4η γενιά του SEAT Leon. Πλέον, για να συμπληρωθεί το καρέ, μένει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Audi A3, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα, στις 3 Μαρτίου. Ωστόσο, εμείς έχουμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες και φωτογραφίες για τo ισχυρότερο S3 και σας τις αποκαλύπτουμε.

Καταρχάς, εξ όσων μπορούμε να διακρίνουμε από το καμουφλαρισμένο Audi S3, η σχεδίαση αλλάζει σε μεγάλο βαθμό χωρίς όμως να γίνεται η μεγάλη έκπληξη. Εντυπωσιακά είναι τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, με τα πρώτα να διαθέτουν στο εσωτερικό τους 15 στοιχεία, έχοντας ενσωματωμένα και τα φώτα ημέρας, ενώ τα βλέμματα δεν μπορούν να μην πέσουν πάνω στις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Η μάσκα αποπνέει έναν έντονα δυναμικό χαρακτήρα με τους αεραγωγούς να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τα τονισμένα φτερά πάνω από τους τροχούς κάνουν το S3 να μοιάζει φαρδύτερο, κάτι που ισχύει καθώς έχει κερδίσει 3 εκατοστά σε πλάτος και άλλα τόσα σε μήκος, με το τελευταίο να ορίζεται στα 4,34 μέτρα. Από εκεί και πέρα, το S3 έχει μεγαλύτερα μετατρόχια εμπρός και πίσω κατά 30 χλστ. σε σχέση με το «απλό» A3, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σπορ οδική συμπεριφορά του γερμανικού hot hatch.

Διαβάστε ακόμη - Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο Audi A3

Κάτω από το καπό του νέου S3 εδρεύει ο 4κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 2,0 λτ. με απόδοση 310 ίππων και 400 Nm ροπής ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ωστόσο σημαντικότερο στοιχείο σε πρώτη ανάλυση είναι η αναβαθμισμένη τετρακίνηση quattro που μπορεί να στείλει έως και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα στιγμιαία, με το γερμανικό στρατόπεδο να υπόσχεται ταχύτερη απόκριση του συστήματος για καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές. Σε αυτό, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC και η ενεργή ανάρτηση με την οποία εφοδιάζεται το νέο S3. Όλα τα παραπάνω θα ενορχηστρώνονται από την τρίτη γενιά οδηγικών προγραμμάτων της Audi, που στην περίπτωση του S3 περιλαμβάνει τις επιλογές Balanced, Dynamic και Comfort.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα επιμέρους στοιχεία που συνδράμουν στην οδική συμπεριφορά του μοντέλου, όπως τα ελαστικά για παράδειγμα, τα οποία έχουν φτιαχτεί από την Bridgestone ειδικά για το S3 για ταχύτητες έως και 300 χλμ./ώρα. Πιο συγκεκριμένα, τα Bridgestone Potenza διαστάσεων 235/35 που αγκαλιάζουν τις ζάντες 19 ιντσών της Audi έχουν δείκτη ταχύτητας Y, κάτι που σημαίνει πως, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού προφίλ, η οδήγηση του στους ελληνικούς δρόμους θα χρήζει μεγάλης προσοχής για λακκούβες κ.λπ..

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα έχουμε στη διάθεσή μας στο αμέσως επόμενο διάστημα, όταν θα γίνει το επίσημο λανσάρισμα των Audi A3 και S3.

Hyundai
vw