2 φωτογραφίες »

Έρευνα: Το κόστος service 5ετίας των μικρών της αγοράς

24.502 Επισκέψεις στο άρθρο

Και μετά την αγορά τι; Πόσο κοστίζουν τα service; Η ερώτηση αυτή είναι σημαντική για ένα μεγάλο ποσοστό αγοραστών και εμείς ρίχνουμε φως στο πόσο κοστίζει το κάθε service, κάθε πότε γίνεται, και πόσο κοστίζουν τα πιο βασικά ανταλλακτικά.


Αγοράζοντας ένα καινούριο αυτοκίνητο πέρα από το κόστος αγοράς, επωμίζεστε επιπλέον και τα κόστη χρήσης (τέλη, καύσιμα, ασφάλεια), καθώς επίσης και τα κόστη συντήρησης, δηλαδή τα προγραμματισμένα service που πρέπει να κάνετε, τα οποία ορίζονται από τον κατασκευαστή και αναφέρονται στο εγχειρίδιο του κάθε μοντέλου.

Service κάθε χρόνο ή μετά από συγκεκριμένα χιλιόμετρα
Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζετε πως το service του αυτοκινήτου σας έχει χρονικό και χιλιομετρικό όριο. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο κάθε κατασκευαστής έχει προκαθορίσει συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων στον οποίο πρέπει να γίνονται οι εργασίες συντήρησης. Δηλαδή ακόμα και αν κάνετε αυτά τα χιλιόμετρα μέσα σε ένα μήνα, τότε θα πρέπει να πάτε το αυτοκίνητό σας για service. Αντίστοιχα ακόμα και αν μέσα σε ένα χρόνο δεν έχετε κάνει ούτε ένα χιλιόμετρο, πάλι θα πρέπει να κάνετε τις εργασίες συντήρησης που ορίζει ο κατασκευαστής. Βέβαια υπάρχουν και μοντέλα που ο κατασκευαστής ορίζει διαστήματα service ανά δύο χρόνια. 

Αν δεν κάνετε τα service μειώνεται η αξία του οχήματος
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη σημασία που έχει να ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου σας και τα οφέλη για την τσέπη σας και το αυτοκίνητό σας που προσφέρουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί αλλά θα πρέπει να επαναλάβουμε κάποια πράγματα. Αν δεν ακολουθείτε το πρόγραμμα περιοδικής συντήρησης, τότε σε περίπτωση βλάβης δε θα σας καλύψει η εγγύηση του οχήματος, καθώς για να έχει ισχύ αναφέρεται ρητώς πως πρέπει να έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα το πρόγραμμα που ορίζει ο κατασκευαστής.

Επιπλέον σε περίπτωση μεταπώλησης η αξία του αυτοκινήτου σας θα είναι μειωμένη και μάλιστα πολύ. Δε θα πληρώνατε ποτέ τα ίδια χρήματα για ένα σωστά συντηρημένο όχημα, με ένα άλλο που δεν έκανε τα service του.

Από 69 έως 207 ευρώ ανά χρόνο το κόστος service 
Στο θέμα μας αποφασίσαμε να βρούμε το ακριβές κόστος συντήρησης για την κατηγορία των μικρών μοντέλων στην πιο εμπορική τους έκδοση. Οι συνολικές τιμές κυμαίνονται από 350 έως και 1.000 ευρώ στην πενταετία ή αλλιώς αν το επιμερίσετε σε ετήσια βάση από 69 έως 207 ευρώ το χρόνο.

Βεβαίως, όπως αναφέραμε τα μοντέλα του θέματός μας έχουν διαφορετικά διαστήματα service, τα οποία ξεκινούν από τα 15.000 χλμ. και φτάνουν μέχρι και τα 30.000 χλμ.. Αυτό φυσικά έχει μεγάλη σημασία για όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα ετησίως, καθώς στο σύνολο της πενταετίας το ποσό μπορεί να βγει μεγαλύτερο εν τέλει. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

peugeot
NISSAN