Ford Fiesta: Σταματάει μόνο του, λειτουργεί με τη φωνή και έχει μαγικό κλειδί!

Οι Έλληνες γονείς θα αγαπήσουν το σύστημα Ford MyKey, αφού θα προγραμματίσουν όρια ταχύτητα, ένταση ηχοσυστήματος κτλ. και θα αισθάνονται έτσι ότι βρίσκονται στη θέση του συνοδηγού ακόμη και όταν απουσιάζουν.

Οι Έλληνες γονείς θα αγαπήσουν το σύστημα Ford MyKey, αφού θα προγραμματίσουν όρια ταχύτητα, ένταση ηχοσυστήματος κτλ. και θα αισθάνονται έτσι ότι βρίσκονται στη θέση του συνοδηγού ακόμη και όταν απουσιάζουν.

Εξαιρετικός σε απόδοση και οικονομία είναι ο 1,0 Ecoboost του Fiesta. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει βραβευθεί τρεις συνεχόμενες φορές ως ο Καλύτερος Κινητήρας της Χρονιάς…

Το σύστημα Active City Stop φρενάρει αυτόματα το μοντέλο σε περίπτωση που ανιχνεύσει μπροστά κάποιο εμπόδιο αυξάνοντας έτσι την ενεργητική ασφάλεια του οχήματος.

Ford Fiesta: Σταματάει μόνο του, λειτουργεί με τη φωνή και έχει μαγικό κλειδί!

44.005 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2014)

«Φύλακες Aγγελοι»
- Active City Stop
- Ford SYNC & ΜyKey
- 1.0 EcoBoost κινητήρας με 4,3 λτ./100 χλμ.

Το
Fiesta είναι από τα πλέον «θωρακισμένα» μικρά μοντέλα της αγοράς, με πλήθος προηγμένων τεχνολογιών να ενσωματώνονται πάνω του. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία των μικρών, το οποίο λάνσαρε το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες. Όλο το σύστημα και η μέγιστη προστασία που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες βασίζεται στον προηγμένο αισθητήρα ανίχνευσης αντικειμένων και απόστασης που σαρώνει το δρόμο μπροστά 50 φορές το δευτερόλεπτο. Μέσω αυτού μπορούν να αποφευχθούν οι συγκρούσεις με ταχύτητες μέχρι 15 χλμ./ώρα και η μείωση της σφοδρότητάς τους με ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα. Το σύστημα φρενάρει μόνο του, αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις, μειώνει τη ροπή του κινητήρα και ενεργοποιεί τα φώτα κινδύνου.
Το αγαπημένο του Έλληνα γονιού!
Το Fiesta ενσωματώνει μερικές ακόμα καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες από μόνες τους αποτελούν αιτία αγοράς για τον Έλληνα γονιό… Τι εννοούμε με αυτό; Πρώτα από όλα, διαθέτει το κλειδί Ford MyKey με το οποίο ο γονιός μπορεί να προγραμματίσει τα όρια ταχύτητας και έντασης του ηχοσυστήματος, ενώ σε περίπτωση που ο οδηγός δεν φοράει ζώνη επιπλέον του χαρακτηριστικού μπιπ, σιγαίνει και το ηχοσύστημα μέχρι αυτός να «δεθεί»…
Τέλος, το μικρό της Ford διαθέτει το σύστημα Ford SYNC με το οποίο μπορείτε να ελέγχετε το κινητό τηλέφωνο, το ραδιόφωνο και το κλιματισμό χρησιμοποιώντας απλές, άμεσες φωνητικές εντολές, χωρίς δηλαδή να πάρετε τα χέρια από το τιμόνι και να αποσπάσετε την προσοχή σας από το δρόμο. 
Προσέχει και την τσέπη σας!
Οι παραπάνω τεχνολογίες αναμφίβολα αποτελούν λόγο αγοράς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε όποιου είδους διαδρομή κι αν αποφασίσεις να κινηθείς. Όμως το Fiesta διαθέτει και επιπλέον πλεονεκτήματα. Πρώτα από όλα, είναι ο τρεις φορές βραβευμένος ως «Κινητήρας της Χρονιάς» 1.0 Ecoboost ο οποίος ανεξαρτήτως έκδοσης εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (4,3 λτ/100 χλμ), ενώ με 99 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Αν τώρα επιθυμείτε να αποκτήσετε το Fiesta με πετρελαιοκινητήρα τότε θα απολαμβάνετε ακόμα μικρότερη κατανάλωση, μιας και για κάθε 100 χλμ διαδρομής, το Fiesta απαιτεί μόλις 3,3 λίτρα καυσίμου. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto