Το μίνι επιτυχημένο μοντέλο της VW προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, τόση που κανείς δεν θα περίμενε από ένα αυτοκίνητο πόλης.

Ριζοσπαστικό για τα δεδομένα του segment, είναι ο εφοδιασμός του up! με το σύστημα City Emergency Braking, με το οποίο αποφεύγονται οι συγκρούσεις από την αμέλεια του οδηγού.

Στην έκδοση eco up!, το γερμανικό μίνι κινείται από φυσικό αέριο με τρομερά χαμηλό κόστος.

VW up!: Μίνι, αλλά με maxi ασφάλεια!

44.001 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2014)

«Φύλακες Αγγελοι»
- City Emergency Braking
- Κινητήρα 60 & 75 ίππων
- Και έκδοση φυσικού αερίου

Το μίνι επιτυχημένο μοντέλο της VW προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, τόση που κανείς δεν θα περίμενε από ένα αυτοκίνητο πόλης. Μάλιστα ριζοσπαστικό για τα δεδομένα του segment, ήταν ο εφοδιασμός του up! με το σύστημα City Emergency Braking, το οποίο είναι μία καινοτομία για την ασφαλή οδήγηση στους δρόμους της πόλης με πυκνή κυκλοφορία. Διαθέτει λειτουργία φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και αισθητήρα που ελέγχει την κυκλοφορία μπροστά από το αυτοκίνητο σε απόσταση έως 10 μέτρα και σε ταχύτητες μέχρι 30 χλμ/ώρα. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα μπορεί να αποτρέψει την πρόσκρουση σε ένα εμπόδιο ακινητοποιώντας αυτόματα και έγκαιρα το αυτοκίνητο.
Τεχνολογία κίνησης που συναρπάζει
H γκάμα που εξοπλίζει το up! απαρτίζεται από δύο 3κύλινδρους ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες, 999 κυβικών, με ίδια ροπή(95 Nm) και ισχύ 60 και 75 ίππων αντίστοιχα που προσφέρουν καλές επιδόσεις στο ελαφρύ αμάξωμα των 854 κιλών. Σε χαμηλό επίπεδο είναι τόσο η μέση κατανάλωση (60/75: 4,5 / 4,7 λτ.100 χλμ) όσο και οι ρύποι CO2 (60/75: 103 / 108 γρ/χλμ),
Κινείται… φυσικά
Το γερμανικό mini όμως έχει έκδοση φυσικού αερίου, η οποία κινείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα 999 κ.εκ. CNG (Compressed Natural Gas) απόδοσης 68 ίππων, ο οποίος διαθέτει BlueMotion Technology, η οποία εξασφαλίζει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές ρύπων CO2 όσο και στο κόστος κίνησης ανά χιλιόμετρο. Το eco up! επιτυγχάνει εντυπωσιακές επιδόσεις σε επίπεδα αυτονομίας αλλά και οικονομίας χρήσης. Καταναλώνει μόλις 2,9 κιλά φυσικού αερίου για κάθε 100 χλμ, ενώ εκπέμπει μόλις 79gr/km διοξείδιο του άνθρακα.
Για να έχετε μια πιο απτή εικόνα της οικονομίας που προκύπτει, με δεδομένη την τιμή ανά κιλό φυσικού αερίου, η οποία κυμαίνεται στα 0,97 ευρώ, και με μέση κατανάλωση 2,9 κιλά φυσικό αέριο ανά 100 χιλιόμετρα, το eco up! απαιτεί μόλις 2,8 ευρώ για 100 χιλιόμετρα διανυθείσας απόστασης! Έτσι απλά με 10,9 ευρώ μπορείτε να καλύψετε με άνεση 360 χλμ. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για την τσέπη σας;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto