3 φωτογραφίες »

Η παρουσίασή της θα καθυστερήσει.

Γίνεται ηλεκτρική η κλασική Alfa Romeo Giulia

8.079 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2020)

Eπιδόσεις supercar αποκτά αυτή η κλασική Alfa Romeo χάρη στην μετατροπή της σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τουλάχιστον 518 άλογα!


H μετατροπή κλασικών και ιστορικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και η Alfa Romeo GTelectric της Τοtem Automobili είναι ένα τρανό παράδειγμα.

Η ισχύς του είναι 518 άλογα και 940 Nm ροπής ενώ η εταιρεία κάνει λόγο πως μπορεί να πετύχει το σπρίντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, γεγονός εξωπραγματικό αν σκεφτεί κανείς τι επιδόσεις του εργοστασιακού μοντέλου δεκαετίες πριν. Η μπαταρία είναι υδρόψυκτη, έχει χωρητικότητα 50,4 kWh, ζυγίζει 350 κιλά και προσφέρει αυτονομία 320 χιλιομέτρων.

Η Τοtem έχει χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του μόλις το 10% του εργοστασιακού δαπέδου καθώς θεώρησε φρόνιμο να το βασίσει πάνω σε μια καινούρια πλατφόρμα αλουμινίου για να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα επίπεδα ισχύος. Επίσης, βελτιώθηκε η στρεπτική ακαμψία μέσω της τοποθέτησης ενός roll cage ενώ και η ασφάλεια που προσφέρεται στους επιβάτες είναι πλέον πολύ καλύτερη.

Οι πελάτες θα μπορούν να φτιάξουν την καμπίνα όπως το επιθυμούν, με την Totem να προσαρμόζει το κάθισμα ανάλογα με το ύψος του οδηγού. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι υψηλής ποιότητας ενώ το παρών θα δίνει και μια ρετρό οθόνη 3,5 ιντσών για να υποστηρίζει το σύστημα infotainment.

Η Alfa Romeo GTelectric ήταν προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αλλά μετά την αναβολή του, φαίνεται πως η παρουσίασή της θα καθυστερήσει.
 

Toyota
test center