Την ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση της ηλεκτρικής κινητικότητας γιορτάζει η Nissan.

Γιορτάζει τα 100.000 Leaf η Nissan

2.643 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2018)

Την ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση της ηλεκτρικής κινητικότητας μέσω του Leaf γιορτάζει η Nissan.

Με αφορμή το ορόσημο των 100.000 παραδοθέντων Leaf, η Nissan γιορτάζει την εξάπλωση της ηλεκτρικής κινητικότητας.
 
Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι της φίρμας μίλησαν με τη Susana de Mena, η οποία ήταν αυτή που αγόρασε το υπ αριθμόν 100.000ό ηλεκτρικό Leaf δηλώνοντας: «Εδώ και 2 χρόνια, προσπαθούσα να βρω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.
 
Όταν είδα ότι υπήρχε το Leaf, δεν υπήρχαν αμφιβολίες στο μυαλό μου ότι θα ήταν το τέλειο αυτοκίνητο για μένα. Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι σε ότι αφορά τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, γιΆ αυτό και θέλαμε να κινηθούμε 100% ηλεκτρικά. Εκτός αυτού, ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μας επιτρέπει να φτάσουμε στο κέντρο της Μαδρίτης όταν τα συνηθισμένα οχήματα μπορεί μερικές φορές να περιορίζονται λόγω κανονισμών που άπτονται των ρύπων».
Συνδυάζοντας τις πωλήσεις του νέου ηλεκτρικού μοντέλου, όπως και αυτού της προηγούμενης γενιάς, οι 100.000 ιδιοκτήτες σε όλη την Ευρώπη συνέβαλαν στο να καταστεί το Leaf, το ηλεκτρικό με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.
 
Σύμφωνα με τη φίρμα περισσότερες από 37.000 νέες μονάδες να έχουν ήδη παραγγελθεί στην Ευρώπη, ενώ ένα Leaf πωλείται κάθε 10 λεπτά στην «Γηραιά Ήπειρο».
 
Το νέο Nissan Leaf είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας στην Ευρώπη που διαθέτει τις τεχνολογίες ProPilot και ProPilot Park, ενώ είναι επίσης εξοπλισμένο με το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν,  απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού.
 
Τέλος όπως υποστηρίζει η Nissan, οι Ευρωπαίοι αγοραστές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου έχουν πλέον οδηγήσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και έχουν εξοικονομήσει πάνω από 300.000 τόνους CO2.

Toyota
test center