Ενεργή ήταν η συμμετοχή του τμήματος AMG στην σχεδίαση και την κατασκευή της νέας Mercedes G-Class.

Η νέα G-Class είναι AMG

2.600 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2018)

Ενεργή ήταν η συμμετοχή του τμήματος AMG στην σχεδίαση και την κατασκευή της νέας Mercedes G-Class, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλείς του τμήματος Tobias Moers, καθιστώντας έτσι το στάνταρ μοντέλο «πιο AMG από πότε».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε διεθνή μέσα το αφεντικό της AMG δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός πως για τη σχεδίαση της ανάρτησης τόσο του μπροστά, όσο και του πίσω άξονα, υπεύθυνό ήταν το τμήμα του, το οποίο επιπλέον ευθύνεται και για την κατασκευή των αξόνων και του συστήματος διεύθυνσης.
 
Το γεγονός αυτό καθιστά τη νέα G-Class εν μέρει ένα μοντέλο Mercedes-AMG, ασχέτως ένα δε φέρει το λογότυπο του τμήματος επιδόσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Από κει και πέρα, σύμφωνα με τον Ola Källenius, ο οποίος έχει υποσχεθεί πως το νέο SUV θα είναι ένα μοντέλο, με το οποίο θα μπορεί κανείς να κινηθεί οπουδήποτε, οι «καυτές» εκδόσεις G63 και G65 θα είναι καλύτερες από ποτέ.
 
Όσον αφορά την G63 ο ισχυρός άντρας της Daimler υποστήριξε πως το μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί σύντομα, ενώ αναφορικά με την G65, ο εξοπλισμός της με κινητήρα V12   μάλλον δύσκολα θα συμβεί, ο οποίος πιθανότατα θα αντικατασταθεί από μια κινητήρια μονάδα biturbo 6.0 λίτρων, που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα Maybach.

Toyota
moto