2 φωτογραφίες »

H παλέτα των μηχανικών συνόλων με την οποία θα εφοδιάζεται η νέα GLA θα είναι κατά μεγάλο μέρος δάνειο από την Α-Class.

Η νέα Μercedes GLA;

9.884 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2019)

H νέα GLA θα κάνει ντεμπούτο σύντομα με μοντέρνα σχεδίαση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό της A-Class ενώ αργότερα θα έρθουν και AMG εκδόσεις.

Toν Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα κάνει ντεμπούτο, όπως όλα δείχνουν, η νέα γενιά της GLA που ήδη έχουμε δει να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών της. Στόχος της Mercedes είναι η νέα γενιά του πιο προσιτού crossover της γκάμας να γίνει το ίδιο επιτυχημένη με την τωρινή και για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία θα προσφέρει στο μοντέλο νέα πιο μοντέρνα σχεδίαση, τελευταίας τεχνολογίας κινητήρες και πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το ρωσικό σαιτ koleca.ru έκανε το βήμα να δώσει στο κοινό δύο εικόνες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η νέα GLA, μετατρέποντας ουσιαστικά την τελευταία A-Class hatchback σε crossover. Οι μόνες διαφορές στο αμάξωμα είναι ότι, στον πρόβολο, η ψηφιακή GLA υιοθετεί νέας σχεδίασης γρίλια, διαφορετικά φώτα ομίχλης χαμηλά, μεγάλο διαχύτη από χρώμιο ενώ το υπόλοιπο αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από τα μαύρα προστατευτικά στους θόλους και τις ποδιές που προσδίδουν στο αυτοκίνητο πιο off-road χαρακτηριστικά. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα είναι έντονα επηρεασμένα από αυτά της A-Class, ωστόσο χαμηλά, ο προφυλακτήρας είναι αλλαγμένος και ενσωματώνει δύο τετραγωνισμένες απολήξεις.

H παλέτα των μηχανικών συνόλων με την οποία θα εφοδιάζεται η νέα GLA θα είναι κατά μεγάλο μέρος δάνειο από την Α-Class. Στη βάση των νέων μηχανικών συνόλων θα βρίσκεται ο νέος βενζινοκινητήρας M282 σε μια έκδοση 1.332 κ.εκ. και πάνω από αυτόν θα βρίσκεται ο 2,0 λίτρων βενζινοκινητήρας M260. Στο ντίζελ, πιθανότατα θα προσφερθεί ο OM608 turbo πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 λτ. με ισχύ 116 ίππων. Όλες οι επιλογές θα προσφέρονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και η κίνηση θα στέλνεται στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Εάν κάποιος θέλει να κινηθεί στο μονοπάτι των υψηλών επιδόσεων, η δεύτερης γενιάς GLA θεωρείται σίγουρο πως θα λάβει AMG 35 και ΑΜG 45 εκδόσεις με ισχύ από 306 έως 421 άλογα με το σύστημα τετρακίνησης ως στάνταρ. Πάντως, οι AMG εκδόσεις θα αργήσουν να λανσαριστούν με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι κάποια στιγμή μέσα στο 2020.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw