Η νέα γενιά της GLK θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις για να διαφοροποιηθεί από τη νέα GLA και να γίνει πιο άνετη για τους πίσω επιβάτες (κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Από τις κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες, διακρίνουμε τα νέα μοντέλα των Audi Q5, BMW X3 και Mercedes GLK, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2016.

Στις κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες βλέπουμε τα νέα SUV: Audi Q5, BMW X3 και Mercedes GLK, που θα εισέλθουν στο «παιχνίδι του ανταγωνισμού» για 2η φορά μετά το 2008.

Η νέα GLK θα βασίζεται στη νέα C-Class, ενώ κάτω από το καπό θα βρίσκονται 4κύλινδρα, 6κύλινδρα και υβριδικά μηχανικά σύνολα (κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Η νέα Mercedes GLK απέναντι στα μελλοντικά Audi Q5 & BMW X3

13.327 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2014)

Το 2016 προβλέπεται να διαφοροποιηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στις τρεις γερμανικές εταιρείες -όσον αφορά τα premium SUV- καθώς θα λανσαριστούν οι δεύτερες γενιές των Q5 και GLK και η 3η γενιά της X3.

Στις αποκλειστικές, κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε, διακρίνουμε τα νέα μοντέλα των Audi Q5, BMW X3 και Mercedes GLK, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αγορές το 2016 και να εισέλθουν δυναμικά στο «παιχνίδι του ανταγωνισμού» -για δεύτερη φορά μετά το 2008, όπου είχε γίνει κάτι αντίστοιχο- ενώ τώρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών για τα νέα premium SUV τους.

Ειδικότερα, η Mercedes έχει δρομολογήσει την παραγωγή της νέας γενιάς GLK, η οποία -όπως φαίνεται- θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις για να διαφοροποιηθεί από τη νέα GLA και να γίνει πιο άνετη για τους πίσω επιβάτες. Επίσης, βλέπουμε ότι θα αποκτήσει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται πιο ελκυστική σχεδιαστικά για να απευθυνθεί περισσότερο σε νεαρότερες ηλικίες πελατών. Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι η νέα GLK θα βασίζεται στη νέα C-Class, ενώ κάτω από το καπό θα βρίσκονται 4κύλινδρα, 6κύλινδρα και υβριδικά μηχανικά σύνολα, με το τελευταίο να βρίσκεται ακόμα υπό σκέψη. Η κίνηση της GLK θα μεταδίδεται μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει περίπτωση να προσφέρεται και πισωκίνητη έκδοση.

Όσον αφορά την BMW X3 που μπαίνει στην 3η γενιά της, το SUV της βαυαρικής φίρμας θα έλθει με ένα αμάξωμα που θα εστιάσει περισσότερο στη βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα αποκτά και μια πιο μοντέρνα παρουσία. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα μεγάλα σε μέγεθος φωτιστικά και ο νέος προφυλακτήρας με διπλές εξατμίσεις τονίζουν το δυναμισμό του τμήματος. Επιπλέον, η 3ης γενιάς X3 θα είναι ένα από τα μοντέλα της BMW που θα λάβει τα νέα turbo, 3κύλινδρα μοτέρ 1,5 λίτρων των Γερμανών. Οι κινητήρες αυτοί θα έλθουν σε εκδοχές με βενζίνη και diesel, ενώ θα φέρουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην κατασκευή τους και θα έχουν ισχύ έως και 225 ίππους. Φυσικά, το μενού των επιλογών θα περιλαμβάνει και πιο ισχυρούς 6κύλινδρους κινητήρες, ενώ αναμένεται για πρώτη φορά να δούμε και υβριδική έκδοση της X3, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του οικολογικού της χαρακτήρα. Στη γκάμα των εκδόσεων, ο αγοραστής θα έχει να επιλέξει και πάλι πισωκίνητη (sDrive) ή τετρακίνητη έκδοση, η δεύτερη με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης xDrive της μάρκας.

Από την άλλη, η εμπορική επιτυχία του
Audi Q5 δεν αφήνει ασυγκίνητους τους ιθύνοντες της εταιρείας, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μια άκρως δυναμική 2η γενιά, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και στον τομέα των μηχανικών στοιχείων. Όπως μπορούμε να δούμε, η Audi αναμένεται να υιοθετήσει μια ιδιαίτερα δυναμική σχεδίαση, όπου θα κυριαρχεί η τρισδιάστατη και χρωμιομένη πλέον πολυγωνική μάσκα, αλλά και τα μακρόστενα LED φωτιστικά. Επιπλέον, σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, η Audi θα φέρει TFSI κινητήρες 2,0 και 3,0 λτ., με απόδοση έως και 400 ίππους. Τα μοτέρ αυτά θα έλθουν πιο οικονομικά από ποτέ, αλλά παράλληλα θα χαρακτηρίζονται και από δυναμισμό. 

Hyundai
vw