2 φωτογραφίες »

Η τιμή της νέας Mercedes-AMG GLB 35

12.485 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2020)

Η Mercedes-Benz Ελλάς ανακοίνωσε την τιμή της ισχυρότερης -προς το παρόν- AMG έκδοσης της GLB με τον δίλιτρο κινητήρα των 306 ίππων.

Η Mercedes GLB ή αλλιώς... «baby GLS» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στους αυτοκινητικούς κύκλους έχει ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά από τον Σεπτέμβρη του 2019 έχοντας στη φαρέτρα της δύο βενζινοκίνητες και τρεις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Σε αυτές τις επιλογές έρχεται να προστεθεί και η Mercedes-AMG GLB 35 4Matic, που εδραιώνεται στην κορυφή της γκάμας έως ότου αφιχθεί η ισχυρότερη Mercedes-AMG GLB 45, αν και υπάρχουν σενάρια που αποκλείουν την παρουσίαση της «45άρας» με τους 421 ίππους.

Το -προαιρετικά- 7θέσιο SUV μήκους 4.634 χλστ. κρύβει κάτω από το καπό του έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει 306 ίππους και 400 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων το οποίο κατανέμει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς μέσω τους συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω στοιχείων επιτρέπει στο μοντέλο να φτάσει από στάση τα 100 χμλ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Παρουσίαση της Mercedes-AMG GLB 35


Πέραν των προαναφερθέντων στη συνταγή του «καυτού» SUV μπαίνει το επιθετικό look που χαρακτηρίζει τα μοντέλα του Αφάλτερμπαχ, το βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης AMG, το αναβαθμισμένο στα σημεία σύστημα διεύθυνσης και πέδησης και ό,τι άλλο συνεπάγεται για τα μοντέλα που λαμβάνουν τη φροντίδα των μηχανικών του γερμανικού επίσημου βελτιωτικού οίκου της Mercedes-Benz.

Καταλήγοντας, η τιμή της Mercedes-AMG GLB 35 4Matic ξεκινά από τις 61.700 ευρώ για την ελληνική αγορά, όντας περί τις δέκα χιλιάδες ακριβότερη από την μέχρι πρότινος κορυφαία έκδοση GLB 250 4Matic με τον δίλιτρο turbo βενζίνης των 224 ίππων.

AUTOFIT PASXA
Audi