Το νέο Audi Q3 (ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα) θα εμφανιστεί το 2018. Θα στηθεί στο πάτωμα MQB και ένα χρόνο αργότερα θα αποκτήσει υβριδική και ηλεκτρική έκδοση.

Ηλεκτρικό το νέο Audi Q3

7.087 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2016)

Η Audi ανανεώνει τη γκάμα των SUV της και σειρά τώρα έχει το Q3, η επόμενη γενιά του οποίου αναμένεται μέσα στο 2018. Τι χαρακτηριστικά αναμένεται να έχει, αλλά και τι «εκπλήξεις» μας ετοιμάζουν οι Γερμανοί;

Τα χρόνια πέρασαν και το Audi Q3 είναι πλέον το παλαιότερο SUV στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας, κάτι που πρόκειται να αλλάξει το 2018, όταν και θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του μοντέλου. Το αυτοκίνητο θα αφήσει τη γερασμένη πλατφόρμα που πατά σήμερα και η οποία προέρχεται από το VW Golf Mk5. Θα υιοθετήσει και αυτό με τη σειρά του το πάτωμα MQB, γεγονός που θα το καταστήσει πιο ελαφρύ και περισσότερο ευρύχωρο.
 
Λέγεται, μάλιστα, πως ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του θα ακολουθήσει και μία plug-in hybrid έκδοση με το όνομα e-tron και η οποία κατά τα φαινόμενα θα συνδυάζει τον 1.4 TFSI κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Επιπλέον, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Audi να προγραμματίζει και μία πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του νέου Q3, η οποία θα δανειστεί την τεχνολογία του πρόσφατα ανανεωμένου VW e-Golf.
 
Από ότι φαίνεται, στην κορυφή της γκάμας θα τοποθετηθεί το Audi RS Q3, το οποίο μάλλον θα εξοπλίζεται με το νέο 5κύλινδρο turbo σύνολο της εταιρείας, με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά και με το σύστημα τετρακίνησης quattro. Οι «κανονικές» εκδόσεις, πάλι, θα φέρουν σύνολα βενζίνης και πετρελαίου 1,5 και 2,0 λίτρων.
 
Όσον αφορά στη σχεδίαση, το επόμενο Audi Q3 θα ακολουθήσει τη λογική του νέου Q5, παραμένοντας σε διαστάσεις κοντά στο σημερινό μοντέλο. Το εσωτερικό του θα είναι πιο πρακτικό, ενώ το παρόν αναμένεται να δώσει το Virtual Cockpit, μαζί φυσικά με ό,τι πιο νέο διαθέτει η εταιρεία σε συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

NEO TRAFIC
moto