Μπορούν να γίνουν διακριτά κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα υιοθετήσει η CLA στην δεύτερη γενιά της.

«Ημίγυμνη» η Mercedes CLA

10.286 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2018)

Σε παραμυθένιο σκηνικό «συνελήφθη» να δοκιμάζεται η επόμενης γενιάς Mercedes CLA. Γνωρίστε την.

Πολλές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων μπορεί να έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να μειώσουν την γκάμα των μοντέλων τους επενδύοντας παράλληλα στα crossover/SUV, ωστόσο η Mercedes δεν είναι μια από αυτές. Ναι, η γερμανική μάρκα έχει μπει και αυτή γερά στην αγορά των SUV, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει καμία διάθεση να «κόψει» μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κατηγορία των σεντάν που έχει χάσει μεγάλο μερίδιο πωλήσεων η Mercedes θα συνεχίσει να διαθέτει την A-Class σεντάν και την CLA που «πιάστηκε» επ αυτοφώρω να δοκιμάζεται στο παρακάτω video.
 
Aν και τα πλάνα δεν είναι πολύ διαφωτιστικά λόγω της ομίχλης, μπορούν να γίνουν διακριτά κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα υιοθετήσει η CLA στην δεύτερη γενιά της. Αυτό που θα κάνει το μοντέλο να ξεχωρίζει θα είναι η πολύ κατακλινής οροφή του, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως λόγω αυτού θα έχει λιγότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών και μικρότερο χώρο αποσκευών στο πορτ-μπαγκάζ. Τέλος, το μοντέλο φαίνεται πως θα διαθέτει LED φωτιστικά σώματα και ηλιοροφή ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος θα δανειστεί πολλά στοιχεία από την σχεδίαση των άλλων νέων μοντέλων της μάρκας που παρουσιάστηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος (Α-Class, GLE).

H οικογένεια των μοτέρ λέγεται πως θα είναι ίδια με αυτή της A-Class σεντάν ενώ η AMG CLA 35 έκδοση θα δανειστεί παρομοίως τον 2λιτρο turbo κινητήρα των 306 ίππων και των 400Νm ροπής. Φυσικά, η Mercedes θα προσφέρει αργότερα και την AMG CLA 45 με την ιπποδύναμη της να εκτιμάται ότι θα φτάσει πάνω από τα 400 άλογα.

Toyota
test center