Ήρθε το τέλος του V8 ντίζελ της VW

2.564 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2019)

Η πιο πρόσφατη γενιά του VW Touareg γίνεται το τελευταίο μοντέλο το οποίο θα εφοδιάζεται με τον V8 τούρμπο ντίζελ κινητήρα του γερμανικού γκρουπ, έναν εκ των κύριων «ενόχων» του dieselgate.

Η αλήθεια είναι πως η λέξη ντίζελ δε φέρνει ιδιαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις στα στελέχη του Volkswagen Group λόγω του dieselgate, αν και δεν είναι η μόνη φίρμα η οποία επηρεάστηκε από αυτό τα τελευταία χρόνια. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που θα οδηγήσει τη γερμανική φίρμα στην κατάργηση του V8 TDI πετρελαιοκινητήρα των 4,0 λτ., κάτι που μεταφράζεται στο ότι η πρόσφατα παρουσιασμένη ισχυρότερη έκδοση του νέου Touareg θα γίνει και η αποχαιρετηστήρια για το εν λόγω μοτέρ.
 

Αυτό, τουλάχιστον, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ της Volkswagen, Γιούργκεν Στάκμαν. Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε «Πιθανότατα το νέο Touareg είναι το τελευταίο μοντέλο της μάρκας με V8 ντίζελ κινητήρα», ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει «Πιστεύουμε ότι το Touareg μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο ανά τον κόσμο. Δίνοντάς του τον V8 κινητήρα είναι μια μεγάλη τιμή και πιστεύουμε ότι θα γίνει συλλεκτικό αυτοκίνητο από την πρώτη μέρα διάθεσης».

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως, το ισχυρό SUV της γερμανικής μάρκας έχει στη διάθεσή του 421 άλογα και 900 Nm ροπής που του δίνει την δυνατότητα να κάνει το σπριντ από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα..

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda