H Vantage GT3.

H Vantage GT4.

Την επίσημη αποκάλυψη των νέων Vantage GT3 και GT4 πραγματοποίησε η Aston Martin Racing.

Ιδού οι αγωνιστικές Vantage GT3 και GT4

3.836 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη των νέων Vantage GT3 και GT4 πραγματοποίησε η Aston Martin Racing, ενόψει του φεστιβάλ Aston Martin Racing Le Mans, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Τα δύο νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα βασίζονται στη Vantage GTE η οποία και θα αγωνιστεί στο Le Mans 24 ώρες, και όλα μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα με την οδική έκδοση του μοντέλου, παίρνοντας ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 4.0 λίτρων κινητήρα, ωστόσο έχει δεχτεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις από το αγωνιστικό τμήμα της βρετανικής μάρκας.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία η αγωνιστική Vantage GT3 ζυγίζει 1.245 κιλά και έχει την ισχύ των 535 ίππων και 700Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac. Μάλιστα στο φεστιβάλ Aston Martin Racing Le Mans η GT3 θα κάνει το ντεμπούτο της δίνοντας δείγματα γραφής.
Σε ότι αφορά την νέα Vantage GT4, εκείνη δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ωστόσο θα δώσει το παρόν. Μάλιστα από τη φίρμα αναφέρουν πως η εξέλιξή της θα συνεχιστεί εντός του 2018 μέχρι την 1η Μαρτίου 2019, που είναι η ημερομηνία έγκρισης τόσο αυτή, όσο και της νέας GT3, η οποία τότε θα αντικαταστήσει την τρέχουσα Vantage GT3 με τον V12 κινητήρα.
 
Τέλος, σε σχετικές δηλώσεις ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Racing, John Gaw, είπε: «Το γεγονός ότι οι πελάτες μας μπορούν ακόμα να αγοράσουν τη V12 Vantage GT3 και να είναι ανταγωνιστικοί επτά χρόνια μετά την εισαγωγή της είναι μια φανταστική κληρονομιά και τα νέα αυτοκίνητα θα πάρουν αυτή τη φιλοσοφία».

Mercedes
Audi