9 φωτογραφίες »

Το νέο Audi A7 L.

Ιδού το νέο Audi A7 L

4.928 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

Το νέο Audi A7 L μόλις έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, αποτελώντας στην ουσία την σεντάν έκδοση του τυπικού A7 Sportback.

Το νέο Audi A7 L αναπτύχθηκε μέσω της κοινοπραξίας της μάρκας με την κινεζική SAIC και όπως υποδηλώνει το «L» στο όνομά του, είναι μια έκδοση με πιο μακρύ μεταξόνιο σε σχέση με το A7 Sportback. Ως εκ τούτου το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 98 χιλιοστά με αποτέλεσμα το συνολικό του μήκος να ανέρχεται στα 3.026 χιλιοστά, τη στιγμή που το συνολικό μήκος του μοντέλου σταματάει στα 5.076 χιλιοστά.
 
Στο εξωτερικό οι αλλαγές που έχουν συμβεί σε σχέση με το A7 Sportback εντοπίζονται στην ελαφρώς διαφορετική γραμμή της οροφής, τα ψηλότερα πλαϊνά πίσω παράθυρα, αλλά και την ανασχεδιασμένη πίσω πόρτα που οδηγεί στο χώρο αποσκευών. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν κερδίσει νέα γραφικά.
 
Όντας προορισμένο για την αγορά της Κίνας, η Audi θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του A7 L με πρώτη έκδοση (First Edition). Η εν λόγω έκδοση θα διατίθεται στάνταρ με αερανάρτηση και τετρακίνηση. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 1.000 μονάδες, οι οποίες θα διαθέτουν τον υπερτροφοδοτούμενο V6 3,0 λίτρων της Audi με ήπια υβριδική τεχνολογία που θα προσφέρει 340 άλογα και 500 Nm ροπής. Το μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων. Πέραν του προαναφερόμενου μοτέρ, η Audi αναμένεται επίσης να προσφέρει το A7 L και με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων.
 
Το νέο Audi A7 L θα κατασκευαστεί μέσω της κοινοπραξίας SAIC-VW στο ανακαινισμένο εργοστάσιο στη Σαγκάη, από τα τέλη του τρέχοντος έτους.  

Toyota
test center