Εμφανισιακά το τετραγωνισμένο Renegade δείχνει πιο σκληροτράχηλο.

Μοντέρνο είναι το εσωτερικό του Renegade και με έξυπνες «ιταλικές», σχεδιαστικές λεπτομέρειες (βλ. πίνακας οργάνων και μπάρα στο ταμπλό). Τα χειριστήρια του κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα είναι κάθετα και δυσκολεύουν λίγο.

Χωμάτινες «χαριτωμενιές» στον πίνακα οργάνων του Renegade.

Πιστό στο όνομα Jeep το Renegade είναι ικανό στο χώμα, αλλά αποτελεσματικό, άνετο και ουδέτερο στην άσφαλτο.

Ρετρό και παιχνιδιάρικο το MINI.

Το εσωτερικό του Countryman κερδίζει σε ποιότητα.

Σχεδιαστικά, καταφέρνει και συνδυάζει ρετρό με σύγχρονα στοιχεία (βλ. διακόπτες και περιστροφικός διακόπτης αφής), και είναι λίγο πιο εργονομικό.

Σχεδιαστικά, καταφέρνει και συνδυάζει ρετρό με σύγχρονα στοιχεία (βλ. διακόπτες και περιστροφικός διακόπτης αφής), και είναι λίγο πιο εργονομικό.

Η οδική συμπεριφορά του Countryman είναι ιδιαίτερα απολαυστική και σε προκαλεί να ανεβάσεις ρυθμό.

Ο 1,5 λτ. κινητήρας του Countryman υπερτερεί σε κατανάλωση και επιδόσεις.

Στο εσωτερικό του Countryman οι επιβάτες θα καθίσουν πιο άνετα, ενώ μεγαλύτερο είναι και το πορτ-μπαγκάζ.

Jeep Renegade vs MINI Countryman

28.307 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2018)

Crossover με στιλ: Τα Jeep Renegade και MINI Countryman απευθύνονται σε αυτούς που είναι δραστήριοι στον ελεύθερό τους χρόνο, όμως θέλουν να κινούνται με ξεχωριστό στιλ.

Το στιλ είναι κάτι που υπάρχει σε αφθονία στην κατηγορία SUV, καθώς όλοι οι κατασκευαστές επενδύουν πολύ σε αυτό ώστε να κερδίσουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα μοντέλα αυτά. Στην προκειμένη περίπτωση πήραμε δύο τα οποία «ξεχειλίζουν» από στιλ που συνάδει με το DNA και το προφίλ του καθενός. Και εξηγούμαστε…

Macho vs εκλεπτυσμένο
Αναφορικά με την εμφάνιση των δύο μοντέλων, το τετραγωνισμένο Renegade δείχνει πιο σκληροτράχηλο, προβάλλει το εταιρικό DNA της Jeep. Το Countryman από την άλλη, είναι πιο λεπτεπίλεπτο και εκλεπτυσμένο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα φοβηθεί να βγει εκτός δρόμου.

Χαριτωμένα
Η σχεδιαστική έμπνευση στα δύο μοντέλα δεν τελειώνει στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά συνεχίζει και στο εσωτερικό. Αμφότερα είναι ντιζαϊνάτα και μοντέρνα, αμφότερα έχουν το δικό τους ξεχωριστό στιλ. Για παράδειγμα το Renegade έχει κάποιες χωμάτινες χαριτωμενιές (βλ. πίνακα οργάνων και λαβή από τη μεριά το συνοδηγού), το δε Countryman κάνει ρετρό αναφορές με σύγχρονα στοιχεία. 

Το ΜΙΝΙ είναι μεγαλύτερο
Ακούγεται οξύμωρο, ισχύει όμως! Το MINI Countryman είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις (σ.σ. ανήκει άλλωστε σε μεγαλύτερη κατηγορία) και όπως φαίνεται μπορεί να φιλοξενήσει πιο άνετα τέσσερις επιβάτες με τις αποσκευές τους, ενώ ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 450 λίτρα.

3 vs 4 κύλινδροι
Για την σύγκριση ανάμεσα στα δύο μοντέλα δεν επιλέξαμε τους βασικούς κινητήρες βενζίνης, αλλά τους αμέσως επόμενους με απόδοση στα 140 άλογα. Αμφότεροι είναι turbo και άμεσου ψεκασμού, ωστόσο έχουν διαφορές. Ο 4κύλινδρος 1,4 MultiAir είναι ελαφρώς πιο ραφιναρισμένος σε κραδασμό, όμως καίει περισσότερο και μένει πίσω σε επιδόσεις. Την μάχη κερδίζει ο 1,5 λτ. του Countryman.

Στο δρόμο
Η Jeep φημίζεται για τα εκτός δρόμου μοντέλα της, η MINI για την οδηγική αίσθηση αλά καρτ. Εεε, το ίδιο ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση. Το Renegade έχει 1 πόντο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο μαλακή ανάρτηση, το Countryman έχει ένα πλούσιο σε πληροφόρηση τιμόνι και είναι πιο απολαυστικό.

Στο ταμείο
Στις βασικές εξοπλιστικές εκδόσεις τους τα δύο μοντέλα έχουν μια διαφορά τιμής της τάξης των 7.100 ευρώ, η οποία όμως μειώνεται στην έκδοση Limited του Renegade. Σίγουρα το Renegade αποτελεί μια πιο οικονομική πρόταση, ωστόσο και το Countryman έχει να προβάλλει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως ο premium χαρακτήρας, η απολαυστική οδική συμπεριφορά και ο πιο σύγχρονος κινητήρας.

Η άποψή μας
Τα Jeep Renegade και MINI Countryman αποτελούν δύο προτάσεις που ξεχωρίζουν με τη σχεδίαση και το χαρακτήρα στο Β και C SUV αντίστοιχα. Το γερμανικό μοντέλο κερδίζει στους περισσότερους επιμέρους τομείς, ενώ το Renegade είναι η πιο οικονομική πρόταση.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center