4 φωτογραφίες »

Το XCeed συνδυάζει την άνεση με την δυναμική οδική συμπεριφορά, ενώ είναι και αποτελεσματικό όταν πιεστεί. Αρωγός του εκεί, ο ικανός 1.400άηρς turbo κινητήρας.

Στο δρόμο: Πιο SUV oδηγικά το C-HR

61.289 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2020)

Η οδική συμπεριφορά των μοντέλων της δοκιμής είναι σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που τα φέρνει αντιμέτωπα. Και οι 3 κατασκευαστές λοιπόν επέλεξαν τα κουπέ crossover αυτοκίνητά τους να «συνάδουν» και με ένα πιο σπορτίφ οδηγικό προφίλ.

Ξεκινώντας από το Kia XCeed, αυτό συνδυάζει ιδανικά την άνεση ενός crossover αυτοκινήτου με την ευχάριστη και δυναμική οδική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει το Ceed με την ανάρτησή του να είναι σφιχτή για τα δεδομένα της κλάσης αλλά όχι για μοντέλο της κουπέ αυτής υποκατηγορίας. Έτσι είναι άνετο ενώ την ίδια στιγμή και περιορίζοντας τις κλίσεις στις στροφές παραμένει ευχάριστο και αποτελεσματικό ακόμα και υπό πίεση. Επιπλέον κερδίζει τον οδηγό του και από την αίσθηση που προσφέρει με το τιμόνι να είναι πιο ελαφρύ από του Ceed, αλλά και πάλι ακριβές.

Kάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Mazda CX-3 το οποίο δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Mazda 3 και περνάει το ευχάριστο οδηγικό προφίλ της Mazda και σε αυτή την κατηγορία. Η γενικότερη σφιχτή αίσθηση επιβεβαιώνεται με συγκρατημένες κλίσεις στις στροφές, όχι όμως και με ταλαιπωρία των επιβατών ενώ παρά το γεγονός πως εφοδιάζεται με ημιάκαμπτο άξονα πίσω, είναι εξαιρετικά σταθερό και προοδευτικό στις αντιδράσεις του. Τέλος, και σε αυτή την περίπτωση η αίσθηση είναι αντίστοιχη του καλοστημένου μικρομεσαίου Mazda 3.

Από την άλλη πλευρά το Toyota C-HR είναι και αυτό ένα από τα πιο απολαυστικά  οδηγικά μοντέλα στην κατηγορία, καλύπτοντας καλύτερα την SUV λογική του μέσω της άνεσης και της αναβαθμισμένης ποιότητας κύλισης που παρουσιάζει μετά την ανανέωσή του. Παράλληλα συνεχίζει να διακρίνεται για την οδηγική του αίσθηση και σε προκαλεί να κινηθείς σε πιο «ανεβασμένους» ρυθμούς από ότι συχνά υπαγορεύουν τα συμβατικά μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto