Η άρτι αφιχθείσα νέα Mercedes-Benz C180 εφοδιάζεται με 1,6 τούρμπο κινητήρα βενζίνης 156 ίππων και κατανάλωση μόλις 5,0 λτ./100 χλμ.

Ο τούρμπο 1,6 κινητήρας άμεσου ψεκασμού της C180 αποδίδει 156 ίππους, αλλά κυρίως 250 Nm ροπής μόλις στις 1.200 σ.α.λ.

Στο εσωτερικό της νέας C180, η σχεδίαση συνδυάζει την πολυτέλεια με τον δυναμισμό της νέας μεσαίας Mercedes-Βenz.

Το ταξίδι με τη C180 είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Σε πιο κλειστές, στριφτερές διαδρομές, «πατάει» με σιγουριά, εμφανίζει υψηλή πλευρική και ελκτική πρόσφυση.

Mercedes-Benz C180: Συνδυασμός απόδοσης και οικονομίας

48.809 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2014)

Ο τούρμπο 1,6 κινητήρας άμεσου ψεκασμού της C180 αποδίδει 156 ίππους, αλλά κυρίως 250 Nm ροπής μόλις στις 1.200 σ.α.λ. (ούτε diesel να ήταν). Ως αποτέλεσμα έρχεται η ζωντάνια και η ελαστικότητα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπου ο κινητήρας είναι στο φόρτε του. Λόγω μακριάς κλιμάκωσης του κιβωτίου, οι ρεπρίζ είναι απλά ικανοποιητικές. Ο κοντός επιλογέας του 6τάχυτου κιβωτίου είναι θετικός, αλλά χαρακτηρίζεται από μια κάπως χαλαρή αίσθηση και αυξημένες διαδρομές. Η οικονομία καυσίμου πάντως είναι εντυπωσιακή, με τον κατασκευαστή να ανακοινώνει 5,0 λτ./100 χλμ. Με μόλις 116 γρ. CO2/χλμ. η C180 πληρώνει μόνο 104,4 ευρώ ετήσια τέλη κυκλοφορίας και φυσικά κυκλοφορεί κάθε μέρα στον δακτύλιο.

Εσωτερικό: Πολυτελές και high-tech
Στο εσωτερικό της νέας C180, η σχεδίαση συνδυάζει την πολυτέλεια με τον δυναμισμό της νέας μεσαίας Mercedes-Βenz. Ξεχωρίζει το υπερυψωμένο τούνελ της μετάδοσης που εφάπτεται πάνω στο μοντέρνο ταμπλό. Στον δυναμισμό του εσωτερικού συμβάλλουν και οι χρωμιομένοι θόλοι του πίνακα οργάνων, αλλά και το σπορ τριάκτινο τιμόνι. Το high-tech υπόβαθρο της νέας C-Class τονίζεται από την παρουσία της λεπτής ψηφιακής οθόνης στο πάνω τμήμα του ταμπλό, η οποία θυμίζει οθόνη tablet, αλλά παράλληλα και από το νέο διακόπτη του συστήματος πολυμέσων COMMAND, ο οποίος για πρώτη φορά περιλαμβάνει και touchpad. Στο κομμάτι της ποιότητας, τα υλικά κατασκευής βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας, προάγοντας και αυτά την πολυτέλεια της επιλογής. 
 
Με μοναδική άνεση και ασφάλεια
Δεν συνηθίζουμε να ξεκινάμε τα σχόλια για την οδική συμπεριφορά από τα φρένα, αλλά αυτά της C180 είναι εντυπωσιακά. Το σύστημα πέδησης βέβαια είναι ένα μόνο κομμάτι από το παζλ της κορυφαίας ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρει το αυτοκίνητο, παρότι δεν διαθέτει ολόκληρη την «ηλεκτρονική φαρέτρα» των εξελιγμένων συστημάτων ασφάλειας και άνεσης, που η Mercedes-Benz ομαδοποιεί στο λεγόμενο «Ιnteligent Drive» και το οποίο επιτρέπει έως ένα σημείο και την αυτόνομη οδήγηση!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto