Λανσάρεται το ισχυρότερο Nissan LEAF e+

3.409 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2019)

Το Nissan LEAF e+, η ισχυρότερη και με μεγαλύτερη αυτονομία έκδοση του ηλεκτροκίνητου ιαπωνικού, ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά έχοντας ήδη περισσότερες από 8.000 παραγγελίες από την παρουσίασή του τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.

Το ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο της Nissan έχει αποκτήσει από τις αρχές του χρόνου μια ισχυρότερη έκδοση εν ονόματι LEAF e+, η οποία έδωσε το «παρών» στην Έκθεση CES. Κύριο γνώρισμα της νέας έκδοσης, πέραν της αυξημένης απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα, είναι και η επέκταση της αυτονομίας στα 385 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση.

Βασισμένο στο LEAF των 40 kWh, το LEAF e+ προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια οδήγησης, με αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η ιαπωνική μάρκα υπόσχεται αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 25% και διεύρυνση της χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας κατά 55% στην συμπαγή μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh, που δίνουν στο LEAF e+ απόδοση ισχύος 217 ίππων με 340 Nm ροπής (ο κινητήρας στο απλό LEAF αποδίδει 149 άλογα και 319 Nm ροπής).

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως η μέγιστη τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 10% και ότι η επιτάχυνση από τα 80 έως τα 120 χλμ./ώρα είναι τώρα κατά 13% πιο γρήγορη. Όσον αφορά την φόρτιση, το LEAF e+ εξοπλίζεται με ένα νέο Quick Charging σύστημα που επιτρέπει στο μοντέλο να φορτίζεται μέχρι και με 100 kW, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να επαναφορτίζεται το ίδιο γρήγορα με το κανονικό LEAF, παρόλο που έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία.
 

Αισθητικά, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές πέρα από το γεγονός ότι το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με 16άρες ζάντες και ελαφρώς διαφορετικό εμπρός μέρος με μπλε λεπτομέρειες. Στον εσωτερικό διάκοσμο, το παρών δίνει μια οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment που προσφέρει μεταξύ άλλων το αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης της μάρκας. Να σημειώουμε πως, το LEAF προσφέρει διάφορες επιλογές, με συνολικά 10 διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος και επτά συνδυασμούς διχρωμίας αυτοκινήτου/οροφής.

Στον τομέα της τεχνολογίας, προσφέρεται το γνωστό ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Νissan, ProPILOT Assist, αλλά και πλήθος άλλων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας όπως: σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματο φρενάρισμα, ανίχνευση τυφλών σημείων κ.α

Το εμπορικό λανσάρισμα του Νissan LEAF e+ ξεκινά άμεσα στην Ευρώπη σε τρεις διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις S PLUS, SV PLUS και SL PLUS, ενώ η άφιξη του στη χώρα μας αναμένεται στα τέλη του φετινού καλοκαιριού, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το κόστος αγοράς.

Toyota
moto