To νέο Mazda3.

O Skyactiv-X.

Λανσαρίστηκε ο Skyactiv-X

8.359 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2019)

To μοτέρ τοποθετείται στην κορυφή των επιλογών στην γκάμα του Mazda3 και έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους κινητήρες της μάρκας.

Tο βιβλίο παραγγελιών για το νέο Mazda3 εξοπλισμένο με τον ολοκαίνουριο και πολλά υποσχόμενο Skyactiv-X κινητήρα άνοιξε η ιαπωνική φίρμα. Σύμφωνα με την ίδια, είναι το πρώτο μοτέρ βενζίνης που μπαίνει σε ευρεία παραγωγή που έχει την διαδικασία ανάφλεξης ενός βενζινοκινητήρα και ταυτόχρονα την συμπίεση ενός πετρελαιοκινητήρα.

Ο νέος 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2.000 κ.εκ συνδυάζει ακόμα την απόδοση ενός βενζινοκινητήρα και την οικονομία καυσίμου που έχει ένα μοτέρ πετρελαίου. Συγκεκριμένα, η ισχύς φτάνει τα 180 άλογα και τα 224 Νm ροπής με τις εκπομπές ρύπων να ορίζονται στα 96 γραμ.CO2/χλμ. Ακριβή στοιχεία για την κατανάλωση δεν έχουν ανακοινωθεί, επειδή η μάρκα ισχυρίζεται πως αυτή εξαρτάται από την έκδοση, από το μέγεθος των τροχών και από το κιβώτιο (αυτόματο ή χειροκίνητο). Η εταιρεία υπολογίζει πάντως πως σε σχέση με τα υπόλοιπα μοτέρ της, η μείωση στην κατανάλωση στις εκπομπές ρύπων είναι ανάμεσα στο 5 με 10%.
 
Το κινητήριο σύνολο εξοπλίζεται με το ήπια υβριδικό M Hybrid σύστημα των 24 Boλτ και η Mazda ισχυρίζεται πως θα καταφέρει να προσφέρει «άμεση ανταπόκριση και καλή και γραμμική ροπή από χαμηλά». Αυτή η ήπια υβριδική τεχνολογία μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων χάρη στην ανάκτηση ενέργειας που προσφέρει ενώ το αυτοκίνητο επιβραδύνει.

To Skyactiv-X μοτέρ θα τοποθετηθεί στην κορυφή της παλέτας των μηχανικών συνόλων του Mazda3 και θα είναι διαθέσιμο τόσο με 6άρι μηχανικό όσο και με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο της μάρκας. Το μοτέρ θα προσφερθεί σύντομα και στο CX-3 ενώ θα το πάρει και το CX-30 όταν αυτό ντεμπουτάρει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Στην Γερμανία, το Mazda3 με το καινούριο αυτό μοτέρ έχει τιμή από 26.790 ευρώ. Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων με τον Skyactiv-X κινητήρα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο

NEO TRAFIC
moto