Η παθητική ασφάλεια αφορά στην ασφάλεια των επιβατών που προκύπτει από το τι μπορεί να τους προσφέρει το αυτοκίνητο αφού γίνει η σύγκρουση.

    Τι είναι η παθητική ασφάλεια;

    85.678 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2018)

    Πρόκειται για την ασφάλεια των επιβατών που προκύπτει από τα συστήματα ασφαλείας μετά την πρόσκρουση. Είναι το βασικό μέλημα των σχεδιαστών σε κάθε νέο αυτοκίνητο και επηρεάζεται από το σύνολο, σχεδόν, της σχεδίασης και της δομής ενός μοντέλου. 

    Στα συστήματα παθητικής ασφάλειας ανήκουν οι αερόσακοι, οι ρυθμίσεις του καθίσματος, η προστασία που μπορεί να προσφέρει το προσκέφαλο, οι ρυθμίσεις αλλά και η δυνατότητα υποχώρησης του τιμονιού, η ζώνη ασφαλείας, αλλά και η δομή και ο τύπος των παιδικών καθισμάτων, όσον αφορά στην προστασία των νεότερων επιβατών. 

    Το επίπεδο της παθητικής ασφαλείας κάθε νέου μοντέλου υπολογίζεται με βάση συγκεκριμένες δοκιμές πρόσκρουσης από το EuroNCAP.

    Αποτελέσματα βάση μετρήσεων AutoΤρίτη και EuroNCAP 
    Οι μετρήσεις του AutoΤρίτη σχετικά με την ενεργητική ασφάλεια, που θα διαβάσετε στη συνέχεια, αφορούν στο φρενάρισμα, στις ρεπρίζ καθώς και στην επίδοση κάθε αυτοκινήτου στο elk test. Αναλυτικότερα μετράμε την απόσταση που θα διανύσει ένα αυτοκίνητο για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ./ώρα με φρενάρισμα πανικού, δηλαδή πατώντας απότομα και τέρμα το φρένο. Επιπλέον μετράμε πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται ένα μοντέλο να επιταχύνει από 60 στα 100 χλμ./ώρα με 4η σχέση (ή kickdown τα αυτόματα) και αντίστοιχα πόσα μέτρα θα διανύσει σε αυτή τη διαδικασία. Τέλος μια από τις πιο σημαντικές δοκιμασίες που κάνουμε, είναι η μέγιστη ταχύτητα με την οποία ένα αυτοκίνητο θα αποφύγει ένα απρόσμενο κίνδυνο στο δρόμο, αλλάζοντας πορεία και επανερχόμενο πάλι στην αρχική του (ELK TEST). Στην παθητική ασφάλεια τις πληροφορίες μας τις αντλούμε από τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και αφορούν την προστασία ενηλίκων, ανηλίκων και πεζών σε μια πρόσκρουση.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Toyota
    moto