Λεπτομέρειες του νέου Mazda 3.

Λεπτομέρειες του νέου Mazda 3.

Λεπτομέρειες του ανανεωμένου Opel Astra.

Λεπτομέρειες του ανανεωμένου Opel Astra.

Λεπτομέρειες της νέας Toyota Corolla.

Λεπτομέρειες της νέας Toyota Corolla.

Λεπτομέρειες του νέας γενιάς VW Golf.

Λεπτομέρειες του νέας γενιάς VW Golf.

Το νέο Golf απέναντι στον hot ανταγωνισμό!

56.770 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2019)

Με τι όπλα θα πολεμήσουν απέναντι στα 2 ολόφρεσκα υποψήφια για Best Car 2020, VW Golf και Mazda3, η νέα Toyota Corolla και το ανανεωμένο Opel Astra; Επιχειρούμε μια πρώτη ανάλυση της μάχης που έρχεται στα μικρομεσαία…

Το AutoΤρίτη ετοιμάζει το τερέν για την επικείμενη μεγάλη μάχη που θα δοθεί στη μικρομεσαία κατηγορία. Η έλευση του νέου Golf (8ης γενιάς) αποτελεί πάντα έναν καλό λόγο για να προετοιμάσουμε το έδαφος για μια τέτοια κόντρα. Τώρα όμως η αντικατάστασή του κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ αφού ο ανταγωνισμός όχι απλώς έχει «ξυπνήσει» αλλά παρουσιάζεται και ιδιαίτερα ικανός.

Το Opel Astra με τη σειρά του θέλει να ενισχύσει την πολύ καλή του πορεία στην αγορά με την ανανεωμένη του μορφή, την οποία πλαισιώνει και με νέους κινητήρες. Αυτά τα δύο νεότερα μοντέλα συναντούν απέναντί τους δύο Ιαπωνικές προτάσεις (τετριμμένο αλλά πάλι έχουμε να κάνουμε με μια αντιπαράθεση Γερμανίας-Ιαπωνίας), το πολλά υποσχόμενο και πρωτοεμφανιζόμενο στην ελληνική αγορά Mazda3 και την καλύτερη Corolla που έχει φτιάξει η Toyota, μέχρι την επόμενη τουλάχιστον. Ποια είναι όμως τα στρατηγικά πλάνα και με ποια όπλα θα πολεμήσουν τα 4 αυτά μοντέλα μεταξύ τους; Λάβετε θέσεις μάχης και ξεκινάμε…

Εμφάνιση: Ξεχωρίζουν Corolla και Mazda3…
Ξεκινώντας από την εμφάνιση και από το νεότερο μέλος της παρέας που είναι το Golf, είναι σαφές πως, για άλλη μια φορά η VW ακολούθησε την γνωστή αισθητική συνταγή για το μικρομεσαίο της μοντέλο. Αυτή θέλει να διατηρεί την ταυτότητα των προηγούμενων στο έπακρο με τις αλλαγές -που σαφώς και υπάρχουν- να μην αλλοιώνουν αυτό του το χαρακτηριστικό. Το Golf 8 φωνάζει από μακριά πως είναι Golf, διατηρώντας τις έντονες ακμές του προηγούμενου και την φαρδιά πίσω κολώνα  που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του από την πρώτη του γενιά, ενώ τα νέα στοιχεία (LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω) το βάζουν στη νέα εποχή.

Και αν η Γερμανική σχεδιαστική «ατολμία» είναι πλέον δικαιολογημένη στην περίπτωση του Golf, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την ανανέωση του Opel Astra. Σε αυτό λοιπόν εντοπίζουμε νέα εμπρόσθια μάσκα και νέα φωτιστικά σώματα με το γενικότερο προφίλ του αυτοκινήτου να παραμένει έτσι δυναμικό αλλά και εκλεπτυσμένο.

Στο εντελώς αντίθετο άκρο έχουμε τις δυο Ιαπωνικές προτάσεις που χαρακτηρίζονται από δυναμικές και ξεχωριστές γραμμές. Το Mazda3 αρχικά, με τη σχεδιαστική γλώσσα «kodo» είναι το πιο ιδιαίτερο σχεδιαστικά προβάλλοντας έντονα δυναμικό χαρακτήρα με τις αιχμηρές γραμμές και τα εντυπωσιακά του φωτιστικά σώματα, ενώ το επίσης ιδιαίτερο πίσω μέρος προάγει έναν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Η Toyota Corolla τέλος στην χάτσμπακ έκδοσή της  παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον αισθητικά και ξεχωρίζει με τον αρμονικό συνδυασμό των έντονων γραμμών της και τις καμπύλες επιφάνειές της. Είναι συνολικά το πιο δυναμικό ως σχήμα ανάμεσα στα μοντέλα της παρουσίασης ενώ ξεχωρίζει ιδιαίτερα στις εκδόσεις Black Edition που προσφέρει διχρωμία αμαξώματος.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center