Οι συγκεκριμένες μεταλλικές μήτρες χρησιμεύουν ώστε να κατασκευάζονται τα επιμέρους μέρη ενός αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια παραγωγής ενός αυτοκινήτου, όλα τα μέρη περνούν από ποιοτικό έλεγχο, από ανθρώπους αλλά και ειδικές μηχανές.

Στα περισσότερα από τα στάδια παραγωγής υπάρχουν ρομπότ υψηλής τεχνολογίας.

Ίνγκολσταντ: Η έδρα της Audi

30.243 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2016)

Η έδρα της Audi βρίσκεται στο Ινγκολσταντ, όπου διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής. Πρόκειται για μια πόλη στο κέντρο της Βαυαρίας, με πάνω από 120.000 κατοίκους, η οποία απέχει 70 χιλιόμετρα από το Μόναχο. Από το σύνολο των κατοίκων της πόλης, περίπου 43.000 απασχολούνται στο εργοστάσιο της Audi, το οποίο κατασκευάστηκε το 1949. Η συγκεκριμένη έκταση των 2,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει γραμμές παραγωγής, εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης, το μουσείο της εταιρείας και πολλά άλλα. Στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζονται A3, A3 Sportback, A3 e-tron και g-tron, S3, RS 3, A4 Sedan, Audi A4 Avant, S4, A4 allroad quattro, RS 4 Avant, A5 Sportback, Audi A5 Coupe, S5, RS 5, Q5, SQ5 TDI. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και η παραγωγή του νέου Audi Q2. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από το Ίνγκολσταντ μεταφέρονται κάθε ώρα 130 αυτοκίνητα προς διάφορες αγορές, ενώ κάθε 30 περίπου δευτερόλεπτα βγαίνει και ένα νέο όχημα από τη γραμμή παραγωγής!
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο εργοστάσιο παρακολουθήσαμε σχεδόν όλα τα στάδια παραγωγής ενός αυτοκινήτου. Η αρχή γίνεται με τη διαχείριση του μετάλλου που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε αυτοκίνητο. Για αυτό χρησιμοποιούνται ειδικές μεταλλικές μήτρες, βάρους αρκετών τόνων, οι οποίες δίνουν μορφή στα διάφορα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο. 
Σε όλη σχεδόν τη διαδικασία παραγωγής χρησιμοποιούνται ρομπότ προηγμένης τεχνολογίας, με τη φυσική παρουσία ανθρώπων που επιβλέπουν τα πάντα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στον ποιοτικό έλεγχο των επιμέρους τμημάτων, έτσι ώστε να μειώνονται τα ενδεχόμενα παραγωγής ελαττωματικών μερών.
Τέλος, σημειώνουμε ότι η Audi διαθέτει και άλλα εργοστάσια ανά τον κόσμο: στο Neckarsulm (Γερμανία), Gyor (Oυγγαρία), Βέλγιο, 2 στην Κίνα, στην Ισπανία, στη Σλοβακία, στην Ινδία, στην Ινδονησία, στη Ρωσία, στο Μεξικό, στη Βραζιλία και 3 μονάδες στην Ιταλία (σχετίζονται με τη Lamborghini & τη Ducati).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda