Φωτογραφία της πατέντας.

Με V8 η υβριδική Mustang;

2.904 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2019)

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που έχουν φουντώσει τις φήμες για την άφιξη της υβριδικής Mustang.

Tα μελλοντικά πλάνα της Ford περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το λανσάρισμα ενός σπορ ηλεκτρικού crossover, ένα επίσης ηλεκτρικό F-150 pick-up και ένα νέο μοντέλο για την ίδια κατηγορία βασισμένο πάνω στο νέο Focus. Φήμες υπάρχουν ωστόσο πως η Ford ετοιμάζει να ηλεκτρίσει και την θρυλική Mustang, ενώ η καινούρια πατέντα της μάρκας για ένα νέο υβριδικό σύστημα ρίχνει εκ νέου νερό στον μύλο για το τι ετοιμάζει η μάρκα στο αμερικάνικο pony car.

H πατέντα που μόλις δημοσιεύτηκε στο Γραφείο Κατοχύρωσης Δικαιωμάτων των ΗΠΑ αφορά ένα μηχανικό σύνολο που προορίζεται για υβριδικά αυτοκίνητα και προβλέπει την παρουσία δύο ηλεκτρικών κινητήρων. Η εικόνα που δόθηκε στο φως δείχνει έναν V8 κινητήρα με μια σειρά από άλλα μέρη, με την Ford να αναφέρει ότι μπορούν να συνδυαστούν με «οποιοδήποτε άλλο κινητήρα εσωτερικής καύσης» .
 
Τι μαθαίνουμε για τον τρόπο λειτουργίας του κινητήριου αυτού συνόλoυ; To μοτέρ εσωτερικής καύσης στέλνει κίνηση στους πίσω τροχούς ενώ στο μπροστά μέρος, δύο ηλεκτρικά μοτέρ που είναι εγκατεστημένα ένα σε κάθε πλευρά του κινητήρα δίνουν κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αυτό σημαίνει πως η Mustang δεν θα προσφερθεί μόνο με κάποιου είδους ηλεκτρικό σύνολο αλλά και, πιθανότατα, ως τετρακίνητη.

Μέχρι στιγμής, η Ford δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα σχετικά με το τι ετοιμάζει στο μέλλον για το εν λόγω pony car, ωστόσο με την Dodge να λέγεται πως έχει πάρει απόφαση να προσφέρει ηλεκτροκίνητο σύνολο στο επόμενο Challenger,  η Ford δεν θα θέλει να μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto