Το δρόμο των αυτόνομων συστημάτων ακολουθεί η Mercedes, με τα οποία αναμένεται να εξοπλίσει τα επερχόμενα μοντέλα της, ένα από τα οποία θα είναι και η νέα S-Class.

Με αυτονομία 3ου επιπέδου η νέα S-Class

3.073 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2018)

Το δρόμο των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης ακολουθεί η Mercedes, με τα οποία αναμένεται να εξοπλίσει τα επερχόμενα μοντέλα της, ένα από τα οποία θα είναι και η νέα S-Class.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του εξωτερικού, η νέα S-Class θα κάνει το ντεμπούτο της το 2020 και θα επωφελείται από συστήματα αυτόνομης οδήγησης τρίτου επιπέδου.
 
Μάλιστα η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας της Daimler και μελλοντικό διευθύνων σύμβουλο, Ola Kaellenius κατά τη διάρκεια του Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο οποίος τόνισε πως «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα να φτάσουμε στο Επίπεδο 3, το οποίο είναι ο στόχος μας για την επόμενη S-Class».
Σύμφωνα με τα μέσα το τρίτο επίπεδο αυτονομίας θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απομακρύνει τα μάτια του από το δρόμο, ωστόσο θα πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα να παρέμβει και πάλι όταν θα του το ζητήσει το αυτοκίνητο. Έτσι η Mercedes θα μπει και αυτή στο χορό της αυτονομίας κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει η BMW μέσω της iNext, ενώ το ίδιο έχει ήδη κάνει η Audi μέσω με το νέο Α8 το οποίο και εξόπλισε με τρίτο επίπεδο αυτονομίας.
 
Τέλος σε ότι αφορά τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης αξίζει να σημειωθεί πως σε γενικό πλαίσιο υπάρχουν ακόμη νομικά εμπόδια στην εφαρμογή τους, λόγω του ότι διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και έτσι οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν να συζητούν τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως συνήθως τα συμβάντα στα οποία έχουν εμπλακεί αυτοκίνητα με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, δεν είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας ή αδυναμίας του συστήματος, αλλά τις λάθος λογικής του οδηγού που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και της υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων τους από τον άνθρωπο.   

Mercedes
test center