Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz A-Class, αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα επιτρέπει στους χρήστες του να του μιλούν σε φυσική γλώσσα.

Με high-tech infotainment η νέα A-Class

2.931 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2018)

Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz A-Class, αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα επιτρέπει στους χρήστες του να του μιλούν σε φυσική γλώσσα.

Σε 24 περίπου ώρες θα πραγματοποιηθεί η επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes-Benz A-Class, ωστόσο λίγο πριν συμβεί αυτό ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche, προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις για το επερχόμενο μοντέλο.
 
Συγκεκριμένα ο Zetsche επιβεβαίωσε πως η A-Class θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα έρθει εξοπλισμένο με τη νέα τεχνολογία του συστήματος infotainment, η οποία ονομάζεται Mercedes-Benz User Experience (MBUX) και επιτρέπει σε αυτούς που την χρησιμοποιούν να μιλούν στο αυτοκίνητο κανονικά και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και να ελέγξουν το σύστημα ψυχαγωγίας.
 
Μάλιστα ο ισχυρός άντρας της Daimler είπε πως το εν λόγω σύστημα θα είναι πιο προηγμένο από αυτό που χρησιμοποιείται στην S-Class, ενώ θα έρθει μαζί με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται σε ένα ολοκαίνουργιο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της νέας και εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας δορυφορικής πλοήγησης.
Ο Zetsche δήλωσε ότι το σύστημα πλοήγησης θα επωφεληθεί από την τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την βρετανική εταιρεία What3Words, ένα μερίδιο της οποίας (περίπου 10%) αγοράστηκε πρόσφατα από την Daimler.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αναφέροντας τρεις μόλις λέξεις το σύστημα έχει την ικανότητα να εντοπίζει ακριβώς πού θέλει να πάει ο οδηγός, εξαλείφοντας τη σχετική ανακρίβεια των σημερινών αντίστοιχων συστημάτων και θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της όταν θα αποκαλυφθεί αύριο η νέα A-Class.

Δείτε το βίντεο
 

Hyundai
vw