Η τωρινή Lexus IS.

Με το μοτέρ της Supra η νέα Lexus IS;

4.191 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2019)

H Toyota είναι έτοιμη να δώσει το μοτέρ που βρίσκεται στην «καρδιά» της Supra και στην Lexus IS.

Ενδιαφέρον προκαλούν μια σειρά από δημοσιεύματα στην Ιαπωνία που αναφέρουν πως ο 6κύλινδρος σε σειρά 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με τον οποίο παρουσιάστηκε η νέα Toyota Supra και έχει την κωδική ονομασία B58 θα χρησιμοποιηθεί και για άλλα μοντέλα του ιαπωνικού ομίλου.
 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, το μοτέρ αυτό είναι πολύ κοντά να βρεθεί κάτω από το καπό και της Lexus IS στην επόμενη γενιά της. Αυτή βέβαια δεν θα είναι η μόνη επιλογή αφού το μοντέλο θα προσφερθεί κατά πάσα πιθανότητα και με μια σειρά άλλων κινητήρων χωρητικότητας 2,0 λίτρων, 2.400 κ.εκ. αλλά και ως υβριδικό, ανάλογα την αγορά. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται πιθανότατα η IS F έκδοση που θα προσφέρεται με τον twin-turbo V6 κινητήρα της LS με απόδοση που θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν και κάποιες περεταίρω πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε από την επόμενη γενιά. Συγκεκριμένα, η νέα IS λέγεται πως θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με το τωρινό μοντέλο, αν και θα είναι ελαφρύτερη ακόμα και κατά 155 κιλά λόγω του γενονότος ότι το μοντέλο θα λάβει την TNGA πλατφόρμα της μάρκας σε πισωκίνητη έκδοση.

Η νέα Lexus IS θα ντεμπουτάρει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.
 

Toyota
moto