Θέτουμε αντιμέτωπες τις Mercedes C 160 και CLA 200 σε έναν διαφορετικό «πόλεμο» των άστρων. Εσείς ποιο μοντέλο θα επιλέγατε;

Η Mercedes CLA είναι η 4θυρη κουπέ έκδοση της Α-Class, ένα μοντέλο με έντονα νεανικό αέρα και ξεχωριστή εμφάνιση.

Όμορφο είναι το εσωτερικό της CLA με σπορ λεπτομέρειες που τονίζουν το πιο νεανικό της προφίλ.

Πιο premium χαρακτήρα επιδεικνύει το εσωτερικό της C-Class με καλύτερα επίπεδα ποιότητας και φινιρίσματος.

Oι χώροι είναι καλύτεροι στην C-Class, ιδιαίτερα όσον αφορά τον αέρα για τα κεφάλια τους.

Η Mercedes C-Class είναι ένα πολυτελές σεντάν που στην τελευταία της γενιά μπορεί να προσελκύσει και νεανικό κοινό μέσω της εμφάνισής της.

Mercedes CLA 200 Vs C 160

65.505 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2018)

Mercedes CLA ή C- Class 160. Ίδια φίρμα, ίδια κυβικά και σχεδόν ίδια τιμή. Δείτε τώρα ποιο κερδίζει σε επιδόσεις, ποιο σε οδική συμπεριφορά και ποιο έχει το καλύτερο σαλόνι.

Η Mercedes CLA είναι η 4θυρη κουπέ έκδοση της Α-Class, ένα μοντέλο με έντονα νεανικό αέρα και ξεχωριστή εμφάνιση. Απέναντί της έρχεται η παραδοσιακή δύναμη της Mercedes, η C-Class. Ένα πολυτελές σεντάν που στην τελευταία της γενιά μπορεί να προσελκύσει και νεανικό κοινό μέσω της εμφάνισής της. Οι εξ ορισμού διαφορές των δύο αυτών προτάσεων είναι αρκετές, όμως στο τέλος της ημέρας με βασικότερο κριτήριο το κόστος τους εγείρεται το ερώτημα. Mercedes αλλά ποια και γιατί;
 
Στα 34.000 ευρώ…
H βασική έκδοση της C-Class (C 160) εφοδιάζεται με τον 1,6 λίτρου υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση 129 ίππους, ενώ η πιο κοντινή τιμολογιακά σε αυτή έκδοση της CLA, είναι η έκδοση CLA 200 με τον ίδιο κινητήρα αλλά απόδοση 156 ίππων. Η μεγαλύτερη, πισωκίνητη και πιο premium C-Class κοστίζει 34.670 ευρώ έναντι των 34.140 ευρώ που κοστίζει η πιο δυνατή και πιο ιδιαίτερη σχεδιαστικά CLA. Η CLA είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά και καλαίσθητα αυτοκίνητα που «κοσμούν» τους δρόμους, με την κουπέ σχεδίαση του 4θυρου αμαξώματός της να της χαρίζει υπέρμετρη επιβλητικότητα. Η C-Class δεν στερείται φαντασίας και είναι και εκείνη ιδιαίτερα καλαίσθητη για τα δεδομένα του ανταγωνισμού της, προτάσσοντας κομψή και πολυτελή εικόνα και ενίοτε (ανάλογα με την έκδοση) και δυναμική υπόσταση. 
 
Aλλος κόσμος το εσωτερικό της C-Class
Η βασικότερη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι σαφέστατα ο εσωτερικός τους κόσμος τόσο σε επίπεδο εικόνας και ποιότητας όσο και χώρων. H C-Class προάγει ένα ανώτερο επίπεδο ποιότητας με καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένο φινίρισμα συγκριτικά, ενώ και σχεδιαστικά κρίνεται πιο καλαίσθητη και πιο high tech με κυρίαρχο χαρακτηριστικό της, την πιο όμορφη και φαρδιά κεντρική κονσόλα. Γενικότερα το εσωτερικό της C-Class παρουσιάζει ένα πιο οδηγοκεντρικό προφίλ παρά το γεγονός ότι η CLA είναι η πρόταση που απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό. Σαφώς και το ταμπλό της CLA διαθέτει σπορ λεπτομέρειες αλλά είναι πιο συμβατικό αισθητικά, ενώ η ποιότητα αν και καλή για τον premium χαρακτήρα της, δεν έχει τόσο προσεγμένο φινίρισμα και συναρμολόγηση όσο η C-Class. Ως μεγαλύτερη, η C-Class είναι και πιο ευρύχωρη στο εσωτερικό της με καλύτερους χώρους σε όλα τα επίπεδα, με την CLA να «πάσχει» στο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών λόγω της σχεδίασης της οροφής. Ο χώρος αποσκευών πάντως είναι καλός και στα δύο μοντέλα με μόλις 10 λίτρα διαφορά υπέρ της C-Class αλλά και σημαντικά πιο μεγάλο άνοιγμα.
 
Καλύτερη η έκδοση CLA 200 από την C 160
Με το κόστος να ορίζει ολοκληρωτικά την έκδοση που θα επιλέξει κανείς, η CLA παίρνει ένα σημαντικό αβαντάζ στην έκδοση CLA 200, με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και των 156 ίππων της να της χαρίζει σημαντικά καλύτερες τιμές επιδόσεων. Με βάση την τιμή της C-Class στην έκδοση C 160, αυτή είναι πιο κοντινή έκδοση της CLA και έτσι δεν υπάρχει περιθώριο για τους 129 ίππους της πρώτης, να σταθεί σε επίπεδο επιδόσεων δίπλα της, παρά το γεγονός πως το βάρος τους είναι ακριβώς το ίδιο (με τα εύσημα να πηγαίνουν στην ελαφριά κατασκευή της C Class). Η κατανάλωση είναι χαμηλότερη στην C 160 με μικρή διαφορά και δεν αρκεί για να κερδίσει την μάχη στο πεδίο των μοτέρ.

Πιο άνετη η C-Class 
Ο ισχυρότερος κινητήρας σε συνδυασμό με την πιο σκληρή ανάρτηση της CLA 200 εστιάζουν στο πιο νεανικό της προφίλ και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, όμως και εδώ από την μεταξύ τους αντιπαράθεση φαίνεται το μεγαλείο της C-Class από την βασική κιΆόλας έκδοσή της. Και αυτό γιατί ενώ είναι πολύ πιο άνετη, καθίσταται το ίδιο αποτελεσματική στην γρήγορη κίνηση μέσω της μετάδοσης της κίνησης στον πίσω άξονα, προσφέροντας και καλύτερη οδηγική αίσθηση.  
 
Η άποψή μας
H Mercedes CLA επιβεβαιώνει πως είναι μια στοχευμένη και αξιόλογη πρόταση με τον δικό της χαρακτήρα όπως προκύπτει από την άμεση σύγκρισή της με την C-Class. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν, προσφέροντάς τους ευχάριστη οδική συμπεριφορά και επιδόσεις και είναι ή αισθάνονται νέοι. Η C-Class δεν χρειάζεται συστάσεις αποτελώντας την παραδοσιακή δύναμη της εταιρείας, προβάλλοντας πιο premium χαρακτήρα, καλύτερους χώρους και πιο άνετο οδηγικό προφίλ με ένα πολύ ελκυστικό –στην τελευταία της γενιά- παρουσιαστικό.

Mercedes
moto