2 φωτογραφίες »

Η Star Wars CLA θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις που η μία θα έχει ως έμπνευση τον Darth Vader και η άλλη τους Stormtroopers.

Mercedes CLA για Star Wars

3.525 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2017)

Η Mercedes Θα διαθέσει στην Ιαπωνία δύο εκδόσεις αφιερωμένες στο Star Wars με αφορμή την 4η Μαΐου που θεωρείται ημέρα αφιερωμένη στο Star Wars. Δυστυχώς θα παραχθούν μόνο 60 κομμάτια από την κάθε έκδοση και θα διατεθούν μόνο στην Ιαπωνία.

Η Mercedes-Benz έχει τώρα δύο διαφορετικά σχέδια των εκδόσεων Star Wars Edition της CLA180 αποκλειστικά για πελάτες στην Ιαπωνία που θέλουν να δείξουν την υποστήριξή τους στη Dark Side. Τα δύο αυτά μοντέλα θα παρουσιαστούν πάνω στην ώρα για την ημέρα Star Wars στις 4 Μαΐου και η Mercedes περιορίζει την παραγωγή σε 60 μονάδες από κάθε έκδοση.
 
Για οπαδούς που προτιμούν την εμβληματική εμφάνιση του Darth Vader, η Mercedes προσφέρει τη CLA180 με ένα ειδικό μαύρο χρώμα που ονομάζεται Night Black. Τα φιμέ τζάμια εντείνουν τη σκοτεινή εμφάνιση. Οι τροχοί πολλαπλών ακτίνων 18 ιντσών που προέρχονται από την AMG διαθέτουν μαύρη πρόσοψη με γυαλισμένο χείλος γύρω από την άκρη και υπάρχει αντίστοιχη λάμψη από τη μαύρη μάσκα με λεπτομέρειες χρωμίου. Στο εσωτερικό, η Mercedes φωτίζει το περιβάλλον με τη χρήση κόκκινων ραφών για τα μαύρα καθίσματα και την τοποθέτηση ταιριαστών ζωνών ασφαλείας ενώ ο κόκκινος φωτισμός περιβάλλοντος ολοκληρώνει την «κακή» διάθεση.
 
Για αυτούς που προτιμούν τους Stormtroopers αντί του Vader, η Mercedes έχει μία αντίστοιχη λευκή έκδοση που ονομάζεται Calcite White CLA180 και εμπνέεται από τους λευκούς στρατιώτες του Star Wars. Για να δημιουργήσει αντίθεση, η εταιρία εγκαθιστά μαύρα μέρη στο πλαίσιο του παραθύρου, στους καθρέπτες, καθώς και πλαϊνές ποδιές από την AMG. Οι ζάντες των 18 ιντσών με διπλές ακτίνες έχουν τόνους του μαύρου και χρησιμοποιείται η ίδια μάσκα με την έκδοση Darth Vader. Για την καμπίνα, τα καθίσματα διαθέτουν λευκές και γκρίζες λωρίδες και η ταπετσαρία διαθέτει ασημένιες ραφές. Τα στρογγυλά χειριστήρια του κλιματισμού είναι έντονα λευκά και ο φωτισμός περιβάλλοντος είναι ένα «διαστημικό» μπλε. Ανεξάρτητα από το ποιο μοντέλο θα επιλέξει ο πελάτης, στην αγορά περιλαμβάνονται μια σειρά από αξεσουάρ που σχετίζονται με το Star Wars. Για παράδειγμα, τα φώτα που είναι ενσωματωμένα στις πόρτες και φωτίζουν προς τα κάτω όταν είναι ανοιχτή η πόρτα δείχνουν το λογότυπο του Star Wars. Όταν ανάβει ή σβήνει η μίζα, ακούγονται ηχητικά σήματα του R2-D2. Επιπλέον, το επάνω μέρος του παρμπρίζ που είναι βαμμένο ώστε να μειώνει την ηλιακή ακτινοβολία δείχνει τους Chewbacca, Luke Skywalker, Obi-wan Kenobi και Han Solo ενώ το πίσω παρμπρίζ γράφει «May The Force Be With You». Τα πατάκια απεικονίζουν το λογότυπο του Star Wars με τέτοιο τρόπο που είναι σα να κάνεις άλμα στο υπερδιάστημα.
 
Δυστυχώς, η CLA180 δεν έχει τη δύναμη να κερδίσει το Millennium Falcon στο Kessel Run. Αυτά τα μοντέλα έρχονται με τον τετρακύλινδρο 1,6 λίτρων που αποδίδει 121 ίππους (90 kW) και 148 Νm ροπής.
 

Hyundai
OPEL