Οι ομοιότητες ανάμεσα σε Α-Class και CLS δεν θα επηρεάσουν τις πωλήσεις τους καθώς «παίζουν» σε διαφορετικές κατηγορίες.

Mercedes: «Όχι ίδια σχεδίαση παντού»

2.963 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2018)

Ο αρχισχεδιαστής της Mercedes ξεκαθάρισε ότι αν και η νέα A-Class μοιάζει με την CLS, δεν θα υιοθετηθεί η ίδια σχεδιαστική γλώσσα και στα υπόλοιπα μοντέλα.

Μετά από τα πρώτα teaser που είχε δημοσιεύσει η Mercedes, είχε γίνει γνωστό ότι η A-Class θα έχει πολλές ομοιότητες στην σχεδίαση της με την CLS και όπως αποδείχτηκε οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν. Αυτό όμως δεν θα σημαίνει πως η Mercedes θέλει να υιοθετήσει την ίδια εμφάνιση και στα υπόλοιπα μοντέλα της, με την εταιρεία να φαίνεται πως έχει υποσχεθεί πως η σχεδιαστική γλώσσα για τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας θα διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της μάρκας, κ. Gorden Wageneer, o πρόβολος που έχει υιοθετηθεί σε A-Class και CLS θα «χαρακτηρίζει μόνο τα πιο προοδευτικά μοντέλα της μάρκας». Μάλιστα είναι πεπεισμένος πως οι ομοιότητες ανάμεσα στα δύο μοντέλα δεν θα επηρεάσουν τις πωλήσεις τους καθώς «παίζουν» σε διαφορετικές κατηγορίες.
 
Τι θα γίνει όμως με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας; O Wagener ανέφερε σε δηλώσεις του ότι μοντέλα όπως η GLA και η CLA σεντάν θα έχουν διαφορετική σχεδιαστική γλώσσα ενώ αναμένεται πως και η B-Class minivan θα διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Ο αρχισχεδιαστής πάντως φάνηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τις καινοτομίες στην σχεδίαση της Α-Class δηλώνοντας: «τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ».

PEIRAIOS LEASING
moto