Μετά από πολλές πληροφορίες αλλά και teaser εικόνες η Mercedes έκανε την επίσημη παρουσίαση της νέα G-Class.

Oι κατασκευαστές προσπάθησαν να δώσουν μία νέα εικόνα στο μοντέλο χωρίς να θέλουν αν ξεφύγουν από την κλασική εικόνα της G-Class.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με την G-Class να εξοπλίζεται με ένα καινούργιο τιμόνι το οποίο έχει μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία.

H πιο σημαντική αύξηση να λαμβάνει χώρα στις πίσω θέσεις εκεί όπου τα πόδια των επιβατών θα έχουν 150 χλστ. περισσότερο χώρο.

Tο γερμανικό SUV θα προσφέρεται με τον twin-turbo 4.0 λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρει 422 ίππους και 610 Nm ροπής.

Mercedes G-Class επισήμως

4.582 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2018)

Μετά από πολλές πληροφορίες αλλά και teaser εικόνες η Mercedes έκανε την επίσημη παρουσίαση της νέας G-Class, η οποία παρουσιάστηκε στο Διεθνές Auto Show της Βόρειας Αμερικής.

Ξεκινώντας από τον εξωτερικό σχεδιασμό του μοντέλου οι κατασκευαστές προσπάθησαν να δώσουν νέα εικόνα στο μοντέλο χωρίς να θέλουν αν ξεφύγουν από την κλασική macho εικόνα της G-Class. Έτσι στο εμπρόσθιο μέρος μπορούμε να δούμε την γνωστή μάσκα του γερμανικού SUV η οποία πλαισιώνεται από στρογγυλούς προβολείς, ενώ ανασχεδιασμένο είναι τόσο το καπό, όσο και ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας, που έχει στρογγυλεμένες γωνίες για να βελτιώσουν την αεροδυναμική.
 
Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπει κανείς πως έχει διατηρηθεί το κομψό στυλ, με το κάθετης σχεδίασης οπίσθιο μέρος να φέρει την ρεζέρβα αλλά και να πλαισιώνεται από τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα μινιμαλιστικής λογικής. Ολοκληρώνοντας με το εξωτερικό μέρος αναφέρουμε πως παρόλο την οικεία σχεδίαση το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο κατά 53 χλστ και πλατύτερο κατά 121 χλστ, σε σχέση με το προηγούμενο.
 
Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με την G-Class να εξοπλίζεται με ένα καινούργιο τιμόνι το οποίο έχει μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία, ενώ την εμφάνισή της κάνει και η ξύλινη επένδυση που παίρνει θέση στο ταμπλό, στο πλαϊνό των θυρών και στην κεντρική κονσόλα. Το αρχικό μοντέλο θα προσφέρεται με αναλογικό πίνακα οργάνων, ωστόσο δίνεται η επιλογή σε όποιον επιθυμεί να παραγγείλει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος θα προβάλλεται σε μία οθόνη 12.3 ιντσών, η οποία συνδυάζεται και με μία δεύτερη ίδια που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας, δίνοντας έτσι την εντύπωση μιας ενιαίας ευρείας οθόνης.
Επιπλέον η Mercedes επιβεβαίωσε ότι η G-Class θα προσφέρεται με σύστημα ήχου Burmester με 16 ηχεία, αλλά και το πακέτο Active Multicontour Seat που περιλαμβάνει μπροστινά καθίσματα με λειτουργίες θέρμανσης, εξαερισμού και μασάζ, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το πακέτο Exclusive Interior Plus, το οποίο προσθέτει δερμάτινη ταπετσαρία Nappa στις πόρτες, στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα G-Class προσφέρει στους επιβάτες περισσότερο χώρο στα πόδια (μπροστά  +38χλστ), στους ώμους (μπροστά +38, πίσω +27) αλλά και στην περιοχή των αγκώνων (μπροστά +68 χλστ, πίσω +56χλστ), με την πιο σημαντική αύξηση να λαμβάνει χώρα στις πίσω θέσεις εκεί όπου τα πόδια των επιβατών θα έχουν 150 χλστ. περισσότερο χώρο.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα κατά το λανσάρισμα το γερμανικό SUV θα προσφέρεται με τον twin-turbo 4.0 λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 422 ίππους και 610 Nm ροπής και θα συνδέεται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic με μετατροπέα ροπής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το μοντέλο και υπόσχεται να κάνει το πολυτελές off-road όχημα πιο ήσυχο, πιο άνετο και πιο αποδοτικό από πλευράς οικονομίας καυσίμου.
 
Η G-Class συνεχίζει να χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο τύπου σκάλας και έχει εξοπλιστεί με τρία διαφορικά, τα οποία «κλειδώνουν» έως 100%, αλλά και κοντές σχέσεις. Από κει και πέρα μια ακόμα διαφορά υπάρχει στο βάρος όπου το νέο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 170 κιλά, στη ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση αλλά και στη νέα πίσω ανάρτηση. Μάλιστα τα δύο τελευταία στοιχεία δίνουν στο μοντέλο μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης (31 μοίρες), διαφυγής (30 μοίρες) και ράμπας (26 μοίρες).
 
Τέλος σε ότι αφορά την τιμή της G-Class, στην αγορά της Γερμανίας ξεκινά από τις 107.040,50 ευρώ και η διάθεσή της θα ξεκινήσει από τον προσεχή Ιούνιο.  

Toyota
moto