Εντυπωσιακό σε σχεδίαση και δυνατότητες το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο της Matzker που βασίζεται στην Mercedes-Benz X-Class.

Παρά τις σχετικά περιορισμένες διαστάσεις του, μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο διπλά κρεβάτια στο εσωτερικό του.

Η ποιότητα των υλικών και η στιβαρότητα της κατασκευής είναι έκδηλη στο εσωτερικό του δυναμικού αυτοκινούμενου τροχόσπιτου ενώ…

… πέραν της πλήρως εξοπλισμένης κουζίνας, είναι δυνατή και η μετακίνηση από και προς την καμπίνα για τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Mercedes X-Class έγινε τροχόσπιτο

6.929 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2019)

Η εταιρεία Matzker εξέλιξε μια ειδική έκδοση της Mercedes-Benz X-Class που ουσιαστικά αποτελεί ένα πλήρως εξοπλισμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που μπορεί κάλλιστα να ανταποκριθεί στις πιο εξεζητημένες εξορμήσεις.

Η γερμανική εταιρεία Matzker κατά βάση εξειδικεύεται στην εξέλιξη ειδικών εκδόσεων για τα οχήματα της Land Rover που προορίζονται για χρήση σε ερευνητικές αποστολές ωστόσο, το πιο πρόσφατο δημιούργημά της αφορά στην Mercedes-Benz X-Class, την οποία και μετέτρεψε σε ένα εντυπωσιακό, σκληροτράχηλο και άκρως εξοπλισμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο ακραίες εδαφικές συνθήκες.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να διαθέσει κάποιος τα έως και 205.000 δολάρια (περίπου 180.000 ευρώ) που απαιτούνται για την απόκτηση του (κόστος αγοράς από 90.000 ευρώ περίπου).

Σχεδιαστικά, το νέο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο της Matzker διαφοροποιείται από τις συμβατικές εκδόσεις της X-Class χάρη στην πλήρη τροποποίηση του αμαξώματος δεδομένου ότι, από την καμπίνα έχει διατηρηθεί μόνο ο χώρος για τον οδηγό και τον συνοδηγό.
 

Εκτός από τις δύο εμπρός πλευρικές θύρες, η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται από μια πλευρική θύρα στη δεξιά πλευρά του αμαξώματος με τη βοήθεια μιας μικρής αναδιπλούμενης σκάλας με τρία σκαλοπάτια. Στο εσωτερικό έχει προβλεφθεί μια πληρέστατη κουζίνα με δύο εστίες γκαζιού, νεροχύτη και ένα μικρό ψυγείο καθώς φυσικά και οι σχετικές δεξαμενές πόσιμου νερού.

Παράλληλα, υπάρχει ένας ειδικός χώρος για την έδραση των επιβατών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο οποίος μετατρέπεται σε κρεβάτι ενώ, μια ειδική πτυσσόμενη οροφή επιτρέπει την υποστήριξη ενός ακόμη διπλού κρεβατιού στο πάνω μέρος του αμαξώματος.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως, το πίσω τμήμα της καμπίνας, επικοινωνεί με τον χώρο για τον οδηγό και τον συνοδηγό, επιτρέποντας την μετακίνηση ατόμων εντός του οχήματος ενώ ειδικές επεμβάσεις έχουν γίνει στις αναρτήσεις του οχήματος (αυξημένη απόσταση από το έδαφος) καθώς και στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης (κλείδωμα πίσω διαφορικού), προκειμένου να ενισχυθεί ο εκτός δρόμου χαρακτήρας του εν λόγω οχήματος.

Όπως προαναφέραμε, το κόστος αγοράς του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου της Matzker που βασίζεται στην Mercedes-Benz X-Class ξεκινά από τα 89.900 ευρώ περίπου ωστόσο, αν κάποιος επιλέξει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό (φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του οχήματος, σύστημα παροχής ζεστού νερού, μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμου κ.ο.κ.), το κόστος μπορεί να ανέλθει έως και στα 180.000 ευρώ περίπου.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda