2 φωτογραφίες »

Μία ακόμη BMW που άρπαξε φωτιά στην Ελλάδα

91.032 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2020)

Η 6η BMW που καίγεται στην Ελλάδα και η 3η στη σειρά 116d. Το αυτοκίνητο ξεκίνησε να φλέγεται εν κινήσει στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Ολοκληρωτική καταστροφή για το βαυαρικό χάτσμπακ, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

Η μία μετά την άλλη φτάνουν οι επιστολές στο autotriti.gr με τα κρούσματα πυρκαγιάς σε μοντέλα της BMW. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά ενός άτυχου αναγνώστη και κατόχου μίας diesel BMW Σειράς 1 να απευθυνθεί σε εμάς, παραθέτοντας τη δική του -δυσάρεστη- εμπειρία. Ο ιδιοκτήτης ταξίδευε με την 116d (μοντ. 2015), που έχει κάτω από το καπό της τον 1,5 λτ. turbo diesel των 116 ίππων, στις 31 Μαΐου 2020 κατευθυνόμενος προς Αθήνα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας έχοντας το cruise control ενεργοποιημένο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το αυτοκίνητο ξεκίνησε να βγάζει καπνούς από το καπό και ο οδηγός έσπευσε να σταματήσει δεξιά στη ΛΕΑ και να βγει από την καμπίνα.

Λίγο μετά, το αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως φαίνεται και στις εικόνες που έστειλε ο ιδιοκτήτης του «άσσου» στο autotriti.gr. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, το αυτοκίνητο ήταν πλήρως συντηρημένο, ακολουθώντας τα τακτικά service, δεν είχε παρουσιάσει κανένα άλλο πρόβλημα, ενώ είχε περάσει και από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ). Θετική εξέλιξη στην υπόθεση το ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς ο οδηγός αποβιβάσθηκε έγκαιρα.

Αυτό είναι το έκτο περιστατικό στην Ελλάδα και το τρίτο που αφορά 116d, το οποίο έρχεται να προστεθεί στη λίστα μετά την 116d που άρπαξε φωτιά στο «δαχτυλίδι» της Λ. Κηφισίας, την BMW 116d που κάηκε τον περασμένο Απρίλη, την 316i που κάηκε στην Αττική Οδό, την πυρκαγιά που ξέσπασε ξαφνικά σε μία diesel BMW X1 στην Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι και την 320 Coupe που παραδόθηκε στις φλόγες στην Θεσσαλονίκη.

Τα κρούσματα πυρκαγιάς σε μοντέλα της BMW συνεχίζουν να αυξάνονται μήνα με τον μήνα, αφού μετά από κάθε δημοσίευση λαμβάνουμε νέες επιστολές από παθόντες. Ως εκ τούτου, η αυτοκινητική επικαιρότητα επιστρέφει -κατά διαστήματα- στο πρόβλημα που ανέδειξε η γερμανική Bild και αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς για diesel μοντέλα της εταιρείας. Εσάς σας καλύπτει η απάντηση που έχει δώσει μέχρι στιγμής η BMW Hellas γι΄ αυτό το θέμα (δείτε την εδώ);

Κλικάρετε σε μία από τις παρακάτω εικόνες & διαβάστε:
 

Κι άλλο κρούσμα φωτιάς σε BMW στην Ελλάδα (+video)

Diesel η BMW X1 που κάηκε στην Ελλάδα (+video)

BMW Σειρά 3 Coupe κάηκε στην Θεσ/νίκη (+video)
Τι θα γίνει τελικά με τις BMW που παίρνουν φωτιά; BMW τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό
Κίνδυνος φωτιάς για χιλιάδες BMW στην Ευρώπη Τέταρτη BMW πιάνει φωτιά στην Ελλάδα

NEO TRANSPORTER
test center