Πολυτέλεια 6,36 μέτρων με έξι πόρτες μας παρουσίασε η Audi για ένα και μοναδικό, κατά παραγγελία, μοντέλο.

Χώρο για έξι πόρτες κατάφεραν να δημιουργήσουν οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας, κρατώντας το βάρος όσο χαμηλότερα μπορούσαν.

Εκτός της πολυτέλειας και της άνεσης, που θα απολαύσουν οι επιβάτες του Α8 L extended, και ο οδηγός δεν θα μείνει παραπονεμένος με τον V6 των 314 αλόγων.

Οι επιβάτες της τρίτης σειράς έχουν πρόσβαση σε κεντρική κονσόλα, που διαθέτει χειριστήρια για τον έλεγχο κλίματος του αυτοκινήτου, καθώς και οθόνη ψυχαγωγίας.

Εκτός από τα ατομικά ρυθμιζόμενα ηλεκτρικά καθίσματα η Audi έχει προσθέσει ηλιοροφή μήκους 2,4 μέτρων.

Μοναδικό Audi A8 L

4.818 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/4/2016

Αποκαλύφθηκε και επίσημα από την Audi, η λιμουζίνα Α8 L extended, που αποτελεί την ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας. Ποιος τυχερός θα έχει το μοναδικό κατά παραγγελία μοντέλο;

Σύμφωνα με την Audi, το A8 L extended, που αποτελεί την επιμηκυμένη εκδοχή του A8, έχει συνολικό μήκος 6,36 μέτρα, με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 4,22 μέτρα, δηλαδή 1,09 μέτρα μεγαλύτερο από την απλή έκδοση του A8. Η τεράστια λιμουζίνα είναι κατασκευασμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος της. 

Για να δημιουργηθεί χώρος για τις έξι πόρτες, οι μηχανικοί της Audi επέκτειναν το πλαίσιο και το κεντρικό τούνελ. Επέκτειναν επίσης τα τμήματα επιβατών και αποσκευών, ενώ πρόσθεσαν κολώνες ενίσχυσης και στηρίγματα για στρεπτική και καμπτική ακαμψία. Στο εσωτερικό, όλοι οι επιβάτες κοιτούν προς τα εμπρός, σε αντίθεση με άλλες limo που οι επιβάτες κάθονται αντικρυστά. Τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με απαλό δέρμα Valcona σε μπεζ χρωματισμό.

Εκτός από τα ατομικά ρυθμιζόμενα ηλεκτρικά καθίσματα η μάρκα έχει προσθέσει ηλιοροφή μήκους 2,4 μέτρων. Για όσους θέλουν να κρατήσουν τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά ή απλά δεν θέλουν να τους «βλέπει» ο ήλιος, μπορούν να ανοίξουν τα εσωτερικά καλύμματα της οροφής (ένα για κάθε σειρά θέσεων). 


Εν τω μεταξύ, οι επιβάτες της τρίτης σειράς έχουν πρόσβαση σε κεντρική κονσόλα που διαθέτει χειριστήρια για τον έλεγχο κλίματος του αυτοκινήτου, καθώς και οθόνη ψυχαγωγίας. Μινι ψυγείο είναι διαθέσιμο επίσης, για να απολαμβάνουν δροσερό το ποτό τους οι επιβάτες. 

Εκτός της πολυτέλειας και της άνεσης, που θα απολαύσουν οι επιβάτες του Α8 L extended, και ο οδηγός δεν θα μείνει παραπονεμένος. Ο V6 TFSI κινητήρας των 3,0 λίτρων με απόδοση 314 άλογα και 440 Nm ροπή, σε συνδυασμό με το Tiptronic κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και την μόνιμη τετρακίνηση Quattro, φαίνεται να είναι αρκετά για να μεταφέρουν το μεγαθήριο των 2.418 κιλών.

Παρόλο που, ίσως κάποιοι σκεφτείτε, ότι ο κινητήρας είναι μικρός για αυτό το μοντέλο, η γερμανική μάρκα έρχεται να διαψεύσει τους πάντες δίνοντας χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 7,1 δευτερόλεπτα με την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μοναδικού Audi; Ένας ευρωπαίος πελάτης που προσέγγισε την γερμανική εταιρεία και ζήτησε αυτό το «king size» Α8. Για την τιμή δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση, αλλά όπως φαίνεται η Audi είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιθυμία των πελατών της για κάποιο αξιοσέβαστο ποσό.

18 διαθέσιμα άρθρα για AUDI  A8

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια