Το Χ-Trail σε παραγωγή.

Mόνο Made in Japan το επόμενο X-Trail

5.637 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2019)

Η Nissan πήρε την απόφαση να κατασκευάσει το επόμενο X-Trail για την ευρωπαϊκή αγορά αποκλειστικά στο εργοστάσιό της στην Ιαπωνία, κλείνοντας στην τωρινή γραμμή παραγωγής στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαβάστε γιατί.

Αρδην φαίνεται πως άλλαξαν τα σχέδια της Nissan σχετικά με το μέρος το οποίο θα γινόταν η παραγωγή της νέας τέταρτης γενιάς του Χ-Trail. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της μάρκας, το επερχόμενο μοντέλο δεν θα κατασκευαστεί τελικά στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά στο εργοστάσιο της μάρκας στο Kyushu της Ιαπωνίας.

Ένας λόγος για την απόφαση αυτή είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το επικείμενο Brexit και τις συνέπιες που μπορεί να έχει αυτό στις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την E.E. O πρόεδρος της Nissan Europe Gianluca de Ficchy δήλωσε: «Eνώ πήραμε την απόφαση αυτή και για άλλους λόγους, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας με την Ε.Ε δεν βοηθά εταιρείες σαν και εμάς στα σχέδια μας για το μέλλον».
 
Η Nissan πάντως στην ανακοίνωσή της αναφέρει και ότι έχει προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στα μοτέρ και την τεχνολογία της για τα αυτοκίνητά που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά και για να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο, αποφάσισε να μεταφέρει όλη την παραγωγή του μοντέλου σε ένα μόνο εργοστάσιο, αυτό που βρίσκεται στην Ιαπωνία. Εκεί λαμβάνει χώρα άλλωστε και η παραγωγή του τωρινού X-Trail για τις περισσότερες χώρες εκτός Ευρώπης.

Οι εγκαταστάσεις της Νissan στο Sunderland θα συνεχίσουν πάντως να παράγουν το Juke, το Qashqai, το Leaf και το Note, ενώ στο ίδιο εργοστάσιο έχει ανακοινωθεί πως θα κατασκευαστούν και η επόμενη γενιά του Juke και το Leaf e+.
 

Toyota
moto