Ο 1,0 Ecoboost κινητήρας της Ford είναι διπλά βραβευμένος ως «Παγκόσμιος κινητήρας της χρονιάς για το 2012 & 2013» και αποτελεί την αποθέωση της σύγχρονης τάσης για downsizing.

    Ford Focus - Aγωνιστική καρδιά

    24.351 Επισκέψεις στο άρθρο

    Tι κοινό θα μπορούσε να έχει ένα mainstream μικρομεσαίο μοντέλο, όπως το Ford Focus με ένα αγωνιστικό μονοθέσιο; Μα τι άλλο από τον κινητήρα! Ο τούρμπο κινητήρας EcoBoost 1,0 της Ford αποτελεί ένα σύγχρονο μικρό θαύμα. Με μέγεθος όσο μια κόλλα Α4 είναι διπλά βραβευμένος ως «Παγκόσμιος κι-νητήρας της χρονιάς για το 2012 & 2013». 

    Ενσωματώνει 3 κυλίνδρους τοποθετημένους στη σειρά, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, ενώ παράλληλα διαθέτει σύστημα άμεσου ψεκασμού και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων. Με 100, 125 και σύντομα με 140 ίππους (στο Fiesta) διαθέτει λειτουργία, η οποία έχει επικεντρωθεί στην παροχή της μέγιστης ροπής στις χαμηλές στροφές, αλλά και στην ελαχιστοποίηση του παραδοσιακού lag των τούρμπο μοτέρ. 

    Με εκπομπές ρύπων 109 και 114 γρ./χλμ. και μέση κατανάλωση μόλις 4,8 και 5,0 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα, το Focus έχει χαμηλά πάγια έξοδο και μπαίνει ελεύθερα στον «πρά-σινο» δακτύλιο. Στην «πράσινη κόλαση» του Νυρμπουργκινγκ το αγωνιστικό μονοθέσιο Formula Ford Ecoboost με τον ίδιο σε βάση κινητήρα, γυρίζει σε 7 λεπτά και 22 δλ. ήτοι γρηγορότερα από μια Ferrari Enzo, Lamborghini Aventador και Pagani Zonda!

    Ο Ecoboost κινητήρας της Ford αποτελεί την αποθέωση της σύγχρονης τάσης για downsizing. Για να πετύχει τους στόχους του εφαρμόζει τις κορυφαίες τεχνολογίες κατασκευής κινητήρων. Έτσι μέσα σε όλα διαθέτει χυτή πολλαπλή εξαγωγής, ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή, που μειώνει τη θερμοκρασία τωνκαυσαερίων, μοναδικό μπλοκ κυλίνδρων από χυτοσίδηρο, που συμβάλλει στην τα-χύτερη προθέρμανση του κινητήρα,σε σύγκριση με ένα συμβατικό μπλοκ, δυο ιμάντες εμβαπτιζόμενοι σε μπάνιο λαδιού  για αθόρυβη και αποδοτική λειτουργία του κινητήρα, καθώς και έκκεντρη διάταξη του στροφαλοφόρου άξονα, που περιορίζει τους κραδασμούς και, καταργώντας την ανάγκη χρήσης ενεργοβόρου αντικραδασμικού άξονα!

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    NEO PROACE
    NISSAN