• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Mercedes θα δημιουργήσει μια σειρά νέων μικρού κυβισμού 3κύλινδρους κινητήρες για να εφοδιάσει τα προσθιοκίνητα μοντέλα της, όπως τη νέα GLA.

Τα νέα μοτέρ προβλέπεται να λανσαριστούν σε μια 2ετία περίπου (εικόνα Α-Class).

Τα νέα 3κύλινδρα μοτέρ θα είναι compact διαστάσεων, ώστε να συνδυάζονται πιο εύκολα, από ότι τα 4κύλινδρα, με τα υβριδικά συστήματα.

Νέα 3κύλινδρα μοτέρ από τη Mercedes

6.951 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2014

Η Mercedes θα κατασκευάσει νέα μικρού κυβισμού 3κύλινδρα μοτέρ, τα οποία θα εφοδιάζουν τα μελλοντικά προσθιοκίνητα μοντέλα της, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να συνδυαστούν και με υβριδική τεχνολογία.

MERCEDES: EQA: ξεχνάς να την φορτίσεις

Η Mercedes στο πλαίσιο της ευρύτερης τάσης για downsizing, που επικρατεί -σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από τον επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης κινητήρων της Daimler, Bernhard Heil- έχει στα άμεσα σχέδιά της να κατασκευάσει νέα 3κύλινδρα μοτέρ, τα οποία θα είναι χαμηλού κυβισμού και συμπαγών διαστάσεων, προκειμένου να εφοδιάσει τα προσθιοκίνητα μοντέλα της, όπως την Α, Β Class, CLA και τη νέα GLA σε μια διετία περίπου.

Παράλληλα, όπως προσθέτει ο Heil, οι συγκεκριμένοι κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν -ευκολότερα από τα 4κύλινδρα μοτέρ λόγω διαστάσεων- και με υβριδικά συστήματα.

Ταυτόχρονα, η Mercedes δηλώνει επίσημα ότι τα 4κύλινδρα μοτέρ θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα πισωκίνητα μοντέλα της, είτε αυτά λανσάρονται σε συμβατικές, είτε σε υβριδικές εκδόσεις.

Τέλος, ο Heil αποκάλυψε τα σχέδια της Daimler για παραγωγή μικρών βενζινοκινητήρων σε σύμπραξη με τη Renault. Αλλωστε, η τελευταία ήδη προσφέρει στην Mercedes τον 1,5 λτ. diesel

75 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  A-CLASS