Η νέα Mercedes A-Class (στη φωτό η υπάρχουσα) θα λανσαριστεί το 2018 και κατά τα φαινόμενα θα αποκτήσει και τρίθυρη Shooting Brake εκδοχή, ένα αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί το Volkswagen Scirocco.

Η νέα CLA θα αποκτήσει ακόμα πιο coupe σχεδίαση, δημιουργώντας «χώρο» για την προσθήκη της Mercedes A-Class Sedan (ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα) στη γκάμα.

Οι επόμενες Mercedes-AMG Α45 εκδόσεις (στη φωτό η υπάρχουσα) αναμένεται να ανεβάσουν την απόδοση του δίλιτρου turbo κινητήρα στα 400 άλογα.

Νέα A-Class το 2018

9.717 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2016)

Η νέα γενιά της A-Class αναμένεται το 2018, με τη Mercedes να στοχεύει στη βελτίωση της πρακτικότητας και στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας, ενώ σχεδιάζει και τον εμπλουτισμό της γκάμας με 3θυρη Shooting Brake και Sedan έκδοση.

Πάνε 4 χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε η τελευταία εκδοχή της A-Class, η οποία πέρσι δέχθηκε ένα «φρεσκάρισμα». Σε δύο χρόνια, όμως, φαίνεται πως η Mercedes-Benz σχεδιάζει να μας παρουσιάσει την εντελώς νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα Mercedes A-Class θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, ειδικά στο εσωτερικό της, όπου στα πρότυπα της μεγαλύτερης C-Class θα τοποθετηθούν ακόμα ποιοτικότερα υλικά. Το high-tech κλίμα θα ενισχύσουν τεχνολογίες όπως το head-up display, αλλά και το νέο σύστημα infotainment.

Έμφαση θα δοθεί και στην πρακτικότητα της καμπίνας, η είσοδος στο πίσω τμήμα της οποίας, θα διευκολυνθεί από τις μεγαλύτερες πόρτες. Επιπλέον, αναμένουμε περισσότερο «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ φαρδύτερος θα είναι και ο χώρος αποσκευών.


Μεγάλες αλλαγές περιμένουμε στις εκδόσεις αμαξώματος της νέας A-Class, η οποία κατά τα φαινόμενα θα αποκτήσει και τρίθυρη Shooting Brake εκδοχή, ένα αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί το Volkswagen Scirocco. Το νέο μικρομεσαίο των Γερμανών θα πατήσει στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα της Mercedes, στην οποία θα στηθούν και οι επόμενες CLA, B-Class και GLA.

Η νέα CLA θα αποκτήσει ακόμα πιο coupe σχεδίαση, δημιουργώντας «χώρο» για την προσθήκη της A-Class Sedan στη γκάμα, ένα μοντέλο που προορίζεται κυρίως για τις αγορές των Η.Π.Α. και Κίνας. Σε ό,τι αφορά στη GLA, αυτή αναμένουμε να μετονομαστεί σε GLB, να αποκτήσει ένα πιο «άγριο» στιλ στα πρότυπα της G-Class, αλλά και να μεγαλώσει σε διαστάσεις, ώστε να χωρέσουν στο εσωτερικό της επτά θέσεις.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα της νέας A-Class «οικογένειας» θα εξοπλίζονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στη γκάμα θα βρίσκεται και μια plug-in υβριδική έκδοση, που στοχεύει σε ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. Οι Mercedes-AMG εκδόσεις, τέλος, αναμένεται να ανεβάσουν την απόδοση του δίλιτρου turbo κινητήρα στα 400 άλογα.

NEO TRAFIC
moto