Στην επίσημη αποκάλυψη της Aston Martin Rapide AMR προχώρησε η φίρμα.

Το τετράθυρο βρετανικό μοντέλο, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία θα κατασκευαστεί σε μόλις 210 μονάδες.

Εκείνοι που θα καταφέρουν να κάνουν δική τους μία από τις 210 Rapide AMR θα δουν το αυτοκίνητο να παίρνει ισχύ από ένα V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος παράγει 580 ίππους και 465 Nm ροπής.

Tο κόστος απόκτησης θα ξεκινά από τις 240.000 δολάρια (περίπου 203.000 ευρώ).

Νέα Aston Martin Rapide AMR με 580 ίππους

Διαβάστηκε από 2295 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/6/2018
 

Στην επίσημη αποκάλυψη της Aston Martin Rapide AMR προχώρησε η φίρμα, μοντέλο το οποίο όπως γίνεται εμφανές από την ονομασία του έχει δεχτεί τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της φίρμας.

Το τετράθυρο βρετανικό μοντέλο, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία θα κατασκευαστεί σε μόλις 210 μονάδες, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
 
Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση Rapide παίρνει ισχύ από ένα V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος παράγει 580 ίππους και 465 Nm ροπής, σε αντίθεση με τους 552 ίππους και τα 630 Nm ροπής της Rapide S. Επιπλέον, η διαφορετική ρύθμιση του κινητήρα επιτρέπει στο βρετανικό μοντέλο να πιάσει τα 96 χλμ./ώρα από στάση σε 4,2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μετριέται στα 330 χλμ./ώρα.
Όσον αφορά στο «στήσιμο» της Rapide AMR, οι μηχανικοί της Aston Martin έχουν εφοδιάσει το μοντέλο με ρυθμιζόμενη ανάρτηση, που εκτός από το ότι είναι πιο σφικτή, μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά. Πέραν αυτού, αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω να έχουν εγκατασταθεί.
 
Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό μέρος, πλήθος ανθρακονημάτινων στοιχείων κάνουν την εμφάνισή τους όπως ένα εμπρόσθιο σπόιλερ, οι πλαϊνές ποδιές, το σπόιλερ στο πίσω μέρος όπως και ο αεροδυναμικός διαχύτης. Από εκεί και πέρα ανθρακονημάτινο είναι και το καπό στο οποίο έχουν ενσωματωθεί μεγάλοι αεραγωγοί, ενώ τα φωτιστικά σώματα τύπου LED είναι και αυτά μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Τέλος το τεσσάρων απολήξεων σύστημα εξάτμισης και οι τροχοί 21 ιντσών που έρχονται «πακέτο» με ελαστικά Michelin Super Sport, ολοκληρώνουν την εξωτερική εικόνα της  Aston Martin Rapide AMR.
 
Στο εσωτερικό του, το βρετανικό sedan διαθέτει κεντρική κονσόλα με ανθρακονημάτινες ενθέσεις που κυριαρχούν στην καμπίνα, ενώ τα καθίσματα είναι «ντυμένα» με δέρμα Alcantara, αν και η μάρκα δίνει τη δυνατότητα και επιπλέον επιλογών ούτως ώστε να διαφοροποιηθεί η διακόσμηση, τόσο στο εξωτερικό όσο και το εξωτερικό μέρος.
 
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος απόκτησης θα ξεκινά από τις 240.000 δολάρια (περίπου 203.000 ευρώ).

 

ASTON MARTIN RAPIDE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ