5 φωτογραφίες »

Η νέα BMW 128ti θα έχει κάτω από το καπό της έναν 4κύλινδρο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Νέα BMW 128ti

2.570 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2020

Η BMW θα λανσάρει τον Νοέμβριο μια νέα έκδοση της Σειρά 1 με 265 βαυαρικά άλογα που θα τοποθετηθεί κάτω από την κορυφαία M135i και σε αντίθεση με αυτή, δεν θα είναι τετρακίνητη.


Τις τελευταίες πινελιές πάνω στην επερχόμενη 128ti, το μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από την κορυφαία M135i βάζει η BMW, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της φίρμας.

Η νέα BMW 128ti θα έχει κάτω από το καπό της έναν 4κύλινδρο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που θα αποδίδει 265 άλογα με την ισχύ να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός Torsen διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Η βαυαρική μάρκα κάνει λόγο πως η επίδοση της 128ti στο 0-100χλμ./ώρα θα είναι 6,1 δευτερόλεπτα.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η νέα έκδοση δεν θα είναι απλά μια Σειρά 1 με ισχυρό κινητήρα καθώς οι Βαυαροί θα εξοπλίσουν το αυτοκίνητο με πιο σφιχτή ανάρτηση Μ Sport που θα μειώνει την απόσταση του από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά, ισχυρότερα M Sport φρένα και καλύτερο σύστημα διεύθυνσης για να γίνει πιο σπορ η εμπειρία οδήγησης.

Η νέα BMW 128ti θα γίνει το πρώτο εμπροσθιοκίνητο hot-hatch στην ιστορία της φίρμας και μόλις το τρίτο μοντέλο που λαμβάνει το έμβλημα «Turismo Internazionale». Η εταιρεία δηλώνει πως η εμφάνισή της θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις πιο «απλές» εκδόσεις και την κορυφαία M135i, από την οποία μάλιστα θα είναι κατά 80 κιλά ελαφρύτερη.

Το εμπορικό λανσάρισμα θα γίνει τον Νοέμβριο.
 

36 διαθέσιμα άρθρα για BMW  ΣΕΙΡΑ 1