Νέα BMW M3 προ των πυλών

16.020 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2019

Η κορυφαία M έκδοση της νέας BMW Σειρά 3 βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης και οι «πένες» των ανεξάρτητων σχεδιαστών έχουν πάρει φωτιά προσπαθώντας να απεικονίσουν το επερχόμενο ισχυρό μοντέλο. Πάρτε μια πρώτη γεύση από το πως θα μοιάζει η νέα M3 και πείτε μας πως σας φαίνεται.

Η νέα BMW Σειρά 3 έκανε την πρώτη της εμφάνιση μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι, όντας μεγαλύτερη σε διαστάσεις (αύξηση 76 χλστ. σε μήκος και 41 χλστ. στο μεταξόνιο), ελαφρύτερη κατά 55 κιλά και πιο αεροδυναμική με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να ορίζεται στα 0,26 cd. Μετά το ντεμπούτο της, άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και οι πρώτες εικόνες και βίντεο που δείχνουν την κορυφαία, δια χειρός BMW Motorsport, έκδοση της 3άρας, που είναι ευρέως γνωστή ως M3, σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης στο δρόμο.

Βάσει αυτών, λοιπόν, αλλά και των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την ισχυρότερη 3άρα οι πένες των ανεξάρτητων σχεδιαστών έχουν πάρει φωτιά αποτυπώνοντας ψηφιακά τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Αλλες είναι πιο συμβατικές, άλλες πάλι είναι κάπως πιο εξαντρίκ, όπως αυτές του Bimmerpost τις οποίες βλέπετε στις οθόνες σας αν και ο σχεδιαστής αιτιολογεί την πρότασή του με μια κατασκοπευτική εικόνα που του έδωσε το κατάλληλο «πάτημα».

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, η φαντασία του καλλιτέχνη οργίασε -δικαιολογημένα κατά τον ίδιο- κυρίως στο εμπρός μέρος, εκεί όπου τα δύο «νεφρά» καταλαμβάνουν σχεδόν όλο το ύψος της μάσκας, όντας πλαισιωμένα από μικρότερους αεραγωγούς και τα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα που χαρίζουν άγριο «βλέμμα» στη ισχυρή Βαυαρή. Έντονες ακμές, μυώδεις καμπύλες και πληθώρα αεροδυναμικών στοιχείων συνθέτουν το παζλ της επιβλητικής εικόνας της Μ3, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα γνώριμα δύο διπλά τελικά της εξάτμισης, καθώς επίσης και ο προφυλακτήρας με τις έντονες πτυχώσεις και τον αεροδυναμικό διαχύτη. Όπως σε κάθε μοντέλο της BMW Motorsport, το «παρών» δίνουν και εδώ οι πλαϊνές γρίλιες στα φτερά και το λογότυπο Μ3 στα «νεφρά». Επιπλέον, παρατηρούμε μεγαλύτερες πολυάκτινες ζάντες, ενώ το «παρών» δίνουν και κάποιες διχρωμίες -στην οροφή και κάποια αεροδυναμικά φιλέτα σύμφωνα με τον Bimmerpost- που τονίζουν ακόμη περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα της βαυαρικής μπερλίνας.

Προσεγγίζοντας το σημαντικότερο και πιο ενδιαφέρον κομμάτι της M3, που δεν είναι άλλο από το μηχανοστάσιό της, η ισχύς λέγεται πως θα πηγάζει από ένα twin-turbo μοτέρ χωρητικότητας 3,0 λτ. το οποίο θα συνεπικουρείται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt. H ιπποδύναμη της πάντως θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για 460 με 500 άλογα, ενώ υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τον προαιρετικό εφοδιασμό του μοντέλου με τετραδιεύθυνση, ούτως ώστε να υπάρχει καλύτερη διαχείριση της θηριώδους ιπποδύναμης στο δρόμο.

Τέλος, σημειώνουμε πως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η επερχόμενη BMW M3 θα κάνει την πρεμιέρα της το 2020.

42 διαθέσιμα άρθρα για BMW  ΣΕΙΡΑ 3