6 φωτογραφίες »

Η νέα BMW Σειρά 4 κάμπριο έκανε και επίσημα την εμφάνισή της.

Νέα BMW Σειρά 4 κάμπριο

2.669 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/9/2020

Το ντεμπούτο της έκανε η νέα BMW Σειρά 4 κάμπριο, έχοντας νέα μαλακή οροφή ενώ ακολουθεί με τη σειρά της τα χνάρια της Coupe που είδαμε πριν από λίγους μήνες.


Η νέα BMW Σειρά 4 κάμπριο έκανε και επίσημα την εμφάνισή της, κάτι βεβαίως που δεν αποτελεί έκπληξη αφού το νέο βαυαρικό μοντέλο αναμένονταν μετά την παρουσίαση της BMW Σειρά 4 Coupe που έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Η μεγαλύτερη αλλαγή που φέρει το «ανοιχτό» μοντέλο σε σχέση με εκείνο που αντικαθιστά βρίσκεται στην οροφή.
 
Η νέα κάμπριο 4άρα διαθέτει πλέον μαλακή οροφή, αντί για την hardtop αναδιπλούμενη που είδαμε στο προηγούμενο. Σύμφωνα με τη μάρκα η οροφή είναι περίπου 40% ελαφρύτερη, ενώ κάτω από το μοτέρ που την ανοιγοκλείνει, ο χώρος αποσκευών έχει κερδίσει 34 επιπλέον λίτρα αποθήκευσης, με το συνολικό του αριθμό να ορίζεται στα 255 λίτρα. Η οροφή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει εντός 18 δευτερολέπτων τη στιγμή που το μοντέλο κινείται με έως και 50 χλμ./ώρα. Να σημειωθεί πως στη M440i η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει από το κλειδί, ενώ προαιρετικά το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην 430i. Να σημειωθεί πως η οροφή έρχεται στάνταρ σε μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή Moonlight που κερδίζει μεταλλική λάμψη.
 
Εξαιρώντας την οροφή, το υπόλοιπο μοντέλο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ίδιο με την Coupe, κάτι που ακολουθείται κατά γράμμα και στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων, όπου η κάμπριο έρχεται με τις ίδιες ακριβώς επιλογές που υπάρχουν στην γκάμα της Coupe. Ως εκ τούτου στη βάση βρίσκεται η 420i με 2λίτρο turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 184 ίππων, με το επόμενο βήμα να γίνεται με την 430i με το επίσης 2λιτρο σύνολο απόδοσης 258 ίππων. Στην κορυφή της βενζινοκίνητης γκάμας βρίσκεται η έκδοση M440i ΧDrive που χρησιμοποιεί έναν 6κύλινδρο 3λιτρο κινητήρα 374 ίππων αλλά και ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V που προσφέρει επιπλέον 11 άλογα. Η  τελευταία επιλογή δίνει την δυνατότητα στην κάμπριο 4άρα να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα.
 
Στο πετρέλαιο, η πρώτη διαθέσιμη επιλογή είναι η 420d με το 2λιτρο μοτέρ των 190 ίππων. Από τον Ιούλιου του 2021 θα προστεθεί στη γκάμα η 430d που θα προσφέρεται με ένα 3λιτρο μοτέρ 286 ίππων και από το Νοέμβριο του 2021 η M440d XDrive με ίδιας χωρητικότητας μοτέρ αλλά με απόδοση 340 άλογα. Όλες οι εκδόσεις πετρελαίου συνδυάζονται με το ήπια υβριδικό σύστημα 48V και με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της φίρμας.
 

3 διαθέσιμα άρθρα για BMW  ΣΕΙΡΑ 4 CABRIO

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια