Νέα Bentley Flying Spur First Edition

3.392 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2019)

H Bentley παρουσίασε την ειδική έκδοση First Edition για τη νέα Flying Spur, που θα ανοίξει τον χορό για το τετράθυρο πολυτελές μοντέλο.


Η νέα τρίτη γενιά της Bentley Flying Spur, που παρουσιάστηκε στις αρχές του Ιουνίου, είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο και έρχεται με μήκος 5.304 χιλιοστά και μεταξόνιο 3.195 χιλιοστά, αριθμός που ισοδυναμεί με 130 χιλιοστά αύξηση για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Για την αρχή της καριέρας του πολυτελούς βρετανικού σεντάν, η Bentley πρόκειται να λανσάρει την έκδοση First Edition, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στο γκαλά του ιδρύματος του Έλτον Τζον στις 24 Ιουλίου, εκεί όπου θα γίνει και η δημοπρασία του πρώτου μοντέλου, με τα έσοδα να διατίθενται για την αντιμετώπιση του AIDS. 

Όσον αφορά στη διαφορετικότητα της ειδικής έκδοσης, η First Edition ξεχωρίζει από το ομώνυμο λογότυπο, το οποίο κοσμεί τα μαρσπιέ στις πόρτες, καθώς επίσης και το έμβλημα της αγγλικής σημαίας με τον αριθμό 1 στο μέσον αυτής. Το ίδιο logo της First Edition κοσμεί τα προσκέφαλα, ενώ υπάρχουν και μερικές ακόμα πινελιές που την ξεχωρίζουν από τις «απλές» Flying Spur. Από εκεί και πέρα, το πολυτελές σεντάν εξοπλίζεται με ζάντες 21 ιντσών Mulliner, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν, εκτός των στοιχείων πολυτέλειας, και η μοντέρνα hi-tech κρυφή οθόνη αφής 12,3 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και σε περίπτωση που δεν επιλέξει κάποιος να εμφανιστεί, τότε τη θέση της παίρνουν τρία αναλογικά όργανα: ένα χρονόμετρο, μία πυξίδα και ένα θερμόμετρο.

Η «καρδιά» της Flying Spur First Edition είναι ένας W12 twin-turbo 6,0 λίτρων κινητήρας που παράγει 635 ίππους και 900 Nm ροπής και έχει άμεση συνεργασία με ένα οκτατάχυτο ZF αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο ζυγίζει 2.435 κιλά, είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα 333 χιλιομέτρων ανά ώρα να μη φαντάζει μικρή.

Τέλος, η παραγωγή της Flying Spur First Edition αναμένεται να ξεκινήσει έως τα τέλη του 2019 και η εν λόγω έκδοση θα είναι διαθέσιμη για 12 μήνες.

Mercedes
moto