4 φωτογραφίες »

Νέα «καυτή» Ford Mustang Mach-E 1400

3.664 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2020)

Αυτή εδώ η Mustang Mach-E ζητάει αντίπαλο είτε ηλεκτρικό είτε με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Με 7 ηλεκτροκινητήρες, 1.400 άλογα και ροπή με το που πατήσεις γκάζι είναι δύσκολος αντίπαλος.


H Ford έχει μπει για τα καλά στο μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης και η Mustang Mach-E 1400 που παρουσίασε σήμερα είναι άλλη μια απόδειξη ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Το ηλεκτρικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο με επτά ηλεκτρικά μοτέρ, τρία στον εμπρός άξονα και άλλα τέσσερα στον πίσω συνολικής απόδοσης 1.400 ίππων αλλά και με μια μπαταρία 56,8 kWh ενώ επίσης η Ford ισχυρίζεται πως το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες μέχρι 258 χλμ./ώρα.

H Mach-E 1400 είναι αποτέλεσμα της συνεργασία της Ford Performance και της RTR και χρειάστηκαν 10.000 ώρες για να κατασκευαστεί. Το προσαρμοζόμενο σύστημα μετάδοσης κίνησης επιτρέπει στην ομάδα να επιλέγει τον κινητήριο άξονα του αυτοκινήτου ανάλογα με το εάν αυτή θέλει να το βάλει στην πίστα ή να ντριφτάρει.

Παρόλο που το αυτοκίνητο αυτό δεν θα μπει σε παραγωγή η Ford λέει ότι το όχημα αποτελεί ένα πεδίο δοκιμών για υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε γνωστά μοντέλα της φίρμας. Για παράδειγμα, το καπό χρησιμοποιεί οργανικές συνθετικές ίνες και όχι ίνες άνθρακα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η Ford δεν έχει αποκαλύψει τα νούμερα για τις επιδόσεις της Mustang Mach-E 1400. Οι φήμες αναφέρουν πως οι επιδόσεις της είναι εξωπραγματικές και πως η Ford θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση για να προκαλέσει ντόρο!

AUTOFIT PASXA
Hyundai