Μετά τη νέα A-Class hatchback η Mercedes προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes A-Class Sedan.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα το εν λόγω sedan είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις στα 0.22cd.

Στο εσωτερικό στάνταρ θέση θα πάρει το ίδιο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας MBUX.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις το μοντέλο μετράται σε 4.549 χιλιοστά μάκρος, 1.796 χιλιοστά πλάτος και 1.446 χιλιοστά ύψος, ενώ 2.729 χιλιοστά μήκος έχει το μεταξόνιο.

Μετά τη νέα A-Class hatchback η Mercedes προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes A-Class Sedan.

Νέα Mercedes A-Class Sedan

15.110 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

Μετά τη νέα A-Class hatchback η Mercedes προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes A-Class Sedan. Δείτε περισσότερα.

Όπως αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό η νέα Mercedes A-Class Sedan έκανε σήμερα το επίσημο ντεμπούτο της και αναμένεται να ταξιδέψει στις παγκόσμιες αγορές, προσφέροντας μία ακόμα επιλογή στο αγοραστικό κοινό.
 
Ξεκινώντας από τον εξωτερικό μέρος, όπως είναι απόλυτα φυσικό ο σχεδιασμός είναι παρεμφερής με την έκδοση hatchback, ωστόσο σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα το εν λόγω sedan είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις στα 0.22cd. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις το μοντέλο μετράται σε 4.549 χιλιοστά μάκρος, 1.796 χιλιοστά πλάτος και 1.446 χιλιοστά ύψος, ενώ 2.729 χιλιοστά μήκος έχει το μεταξόνιο.
 
Από κει και πέρα να πούμε πως οι επιλογές στις ζάντες κυμαίνονται από 16 έως 19 ίντσες, ενώ σε ότι αφορά την χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, 420 λίτρα μπορούν να αποθηκευτούν στο χώρο αποσκευών.  
Φτάνοντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων η Mercedes αναφέρει πως αρχικά η νέα A-Class Sedan θα προσφερθεί στο ευρωπαϊκό κοινό με δύο επιλογές, μία βενζίνης και μία πετρελαίου. Συγκεκριμένα η βενζινοκίνητη A 200 θα πάρει ισχύ από τον 1,3 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος θα παρέχει ισχύ 163 ίππων και 250 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ η πετρελαιοκίνητη A 180 d θα πάρει τον 1.5 λίτρων κινητήρα που με τη σειρά του θα προσφέρει 116 ίππους και 260 Nm ροπής και θα συνεργάζεται και αυτός με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 
Στο εσωτερικό στάνταρ θέση θα πάρει το ίδιο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας MBUX, όπως συμβαίνει και με την A-Class hatchback, ενώ ψηφιακή μορφή θα έχει και ο πίνακας οργάνων. Έτσι οι αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από ένα ζευγάρι οθονών αφής επτά ιντσών, από μία οθόνη επτά και μία 10.25 ιντσών ή από δύο οθόνες 10.25 ιντσών. Επιπλέον το παρόν θα δώσουν και προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού όπως τα Active Brake Assist και Active Lane Keeping Assist, ενώ μαζί τους θα βρίσκονται και τεχνολογίες πλοήγησης ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί η S-Class.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το χρόνο στο εργοστάσιο του Μεξικό στο Aguascalientes, ενώ στο εργοστάσιο του Rastatt στη Γερμανία το 2019, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με το κόστος απόκτησης.    

Toyota
test center