Στην παρουσίαση της νέας 718 Cayman GT4 Clubsport προχώρησε η Porsche, προσφέροντας ένα νέο μοντέλο στη διάθεση αυτών που επιθυμούν να τρέξουν στις πίστες.

Η ισχύς προέρχεται από ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,8 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 425 ίππους και ισάριθμα Nm ροπής στις 6.600 σ.α.λ.

Σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης η 718 Cayman GT4 Clubsport Trackday διατίθεται για 134.000 ευρώ, ενώ η Competition για 157.000 ευρώ.

Νέα Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

4.418 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2019)

Η Porsche παρουσιάζει τη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport, ένα μοντέλο με έκδηλο αγωνιστικό χαρακτήρα που θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με πολλά καλούδια απευθείας από τις πίστες αγώνων ταχύτητας.

Τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης Cayman GT4 Clubsport, η συνέχεια του μοντέλου θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση Trackday είναι κατάλληλη για ερασιτέχνες οδηγούς που ψάχνουν για ένα ισχυρό «στημένο» αυτοκίνητο για να λάβουν μέρος σε μικρότερους αγώνες, ενώ οι επαγγελματίες καλούνται να επιλέξουν την έκδοση Competition, που είναι εξοπλισμένη με περισσότερα αγωνιστικά καλούδια μεταξύ των οποίων οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, αλλά και το αφαιρούμενο τιμόνι που συναντάται στα περισσότερα αυτοκίνητα αγώνων.
 
Αμφότερες οι εκδόσεις χρησιμοποιούν έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,8 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 425 ίππους και ισάριθμα Nm ροπής στις 6.600 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και μπλοκέ διαφορικό, ενώ η μάρκα σημειώνει πως η μπροστινή ανάρτηση έρχεται κατευθείαν από την 911 GT3 Cup Racer.
 

Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο οι ανέσεις στο εσωτερικό έχουν πάει «περίπατο», δίνοντας χώρο σε χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ασφάλεια του οδηγού. Έτσι ένα roll cage συμβατό με τους κανονισμούς της FIA έχει εγκατασταθεί, όπως και τα σπορ καθίσματα Recaro. Τέλος μια ψηφιακή οθόνη οργάνων της Cosworth βοηθάει τον οδηγό να πηγαίνει ακόμα πιο γρήγορα προσφέροντάς του τις κατάλληλες πληροφορίες.
 
Στο εξωτερικό, μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο μέσω της χρήσης ενός σύνθετου υλικού από φυσικές ίνες. Το υλικό είναι παρόμοιο με το ανθρακόνημα, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων επιπέδων βάρους και ακαμψίας, αλλά προέρχεται από αγροτικά υποπροϊόντα όπως οι ίνες λίνου και κάνναβης. Το νέο υλικό χρησιμοποιείται στις πόρτες και την αεροτομή, ενώ τα υπόλοιπα πάνελ προέρχονται από ένα μίγμα αλουμινίου και χάλυβα.   
 
Τέλος σε ό,τι αφορά το κόστος απόκτησης η 718 Cayman GT4 Clubsport Trackday διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από 134.000 ευρώ, ενώ η Competition από 157.000 ευρώ. Η μάρκα δέχεται ήδη τις παραγγελίες και τις δύο εκδόσεις ωστόσο οι παραδόσεις δεν θα αρχίσουν πριν από τον Φεβρουάριο.  

OPEL NEA MONTELA
test center