Την plug-in υβριδική έκδοση της Χ3 παρουσίασε η BMW.

Ο χρόνος που απαιτείται σύμφωνα με τη μάρκα για να φτάσει η υβριδική Χ3 από στάση τα 100 χλμ./ώρα είναι 6,1 δευτερόλεπτα.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της BMW X3 xDrive30e στις αγορές θα συμβεί την άνοιξη του 2020.

Νέα plug-in υβριδική BMW X3 xDrive30e

3.364 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/11/2019

Την plug-in υβριδική έκδοση της Χ3 παρουσίασε η BMW, η οποία κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της με την ονομασία X3 xDrive30e.

Το ηλεκτροκίνητο SUV, που πρόκειται να μπει στην παραγωγή του εργοστασίου της μάρκας στην πόλη Spartanburg των ΗΠΑ τον προσεχή Δεκέμβριο, αντλεί ισχύ από ένα τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων κινητήρα βενζίνης (184 ίππους), ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ (109 ίππων) ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.  Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 292 ίππους και τα 420 Nm ροπής και η κίνηση πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω τους συστήματος xDrive AWD.
 
Ο χρόνος που απαιτείται σύμφωνα με τη μάρκα για να φτάσει η υβριδική Χ3 από στάση τα 100 χλμ./ώρα είναι 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα οριοθετείται στα 210 χλμ./ώρα. Η ικανότητα ρυμούλκησης μετράται στους 2 τόνους. Αυτοί που θα επιλέξουν να κινηθούν αποκλειστικά με ρεύμα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορέσουν να διανύσουν απόσταση μεταξύ 51 έως 55 χιλιομέτρων.  
 
Σε ότι αφορά την πηγή ισχύος του ηλεκτρικού μοτέρ, αυτή είναι μία μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα, η οποία μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας συμβατικές οικιακές πρίζες με το συνηθισμένο καλώδιο φόρτισης σε περίπου 6 ώρες. Αυτοί που θα κάνουν χρήση του wallbox της εταιρείας θα μειώσουν το χρόνο φόρτισης σε περίπου 3,5 ώρες. Οι «βαυαροί» κάνουν λόγο πως παρόλο την ύπαρξη της μπαταρίας ο χώρος αποσκευών παραμένει αμετάβλητος στα 450 λίτρα και φυσικά μπορεί να αυξηθεί στα 1.500 λίτρα αν «πέσουν» τα πίσω καθίσματα.
 
Το plug-in υβριδικό premium compact SUV θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις Advantage, xLine, Luxury και M Sport, ενώ σύμφωνα με τη μάρκα από το βασικό μοντέλο ένας πλούσιος εξοπλισμός δίνει το παρών, μαζί φυσικά με ένα μακρύ κατάλογο προαιρετικών χαρακτηριστικών.
 
Το παγκόσμιο λανσάρισμα της BMW X3 xDrive30e στις αγορές θα συμβεί την άνοιξη του 2020, ενώ τον ίδιο χρόνο αργότερα αναμένεται να υπάρξει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.  

17 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X3

Tags: BMW X3