Τις νέες Porsche 718 Cayman T και Boxster T παρουσίασε και επίσημα η γερμανική μάρκα.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της 911 Carrera T, τα δύο νέα «Touring» μοντέλα έρχονται έχοντας αφαιρέσει το περιττό βάρος από πάνω τους.

H μάρκα αναφέρει πως η 718 Cayman T κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Tα μοντέλα παίρνουν ισχύ από έναν τετρακύλινδρο «μπόξερ» κινητήρα 2,0 λίτρων, που προσφέρει 300 ίππους και 380 Nm ροπή.

Το πακέτο Sport Chrono περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό των 718 Τ.

Το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης (infotainment ) δεν υπάρχει.

Nέες Porsche 718 Cayman T και Boxster T

6.511 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2018)

Τις νέες Porsche 718 Cayman T και Boxster T παρουσίασε και επίσημα η γερμανική μάρκα, οι οποίες ακολουθούν τη νέα 911 που έκανε το ντεμπούτο της πριν από λίγο διάστημα.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της 911 Carrera T, τα δύο νέα «Touring» μοντέλα έρχονται έχοντας αφαιρέσει το περιττό βάρος από πάνω τους. Για παράδειγμα το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης (infotainment ) δεν υπάρχει κάτι που βοηθάει στη διάτρηση του βάρους κοντά στα 1.350 κιλά (718 Cayman T). Μάλιστα ο αριθμός αυτός επιτυγχάνεται παρόλο την προσθήκη  φίλτρου σωματιδίων καυσαερίων.
 
Αναφορικά με το κομμάτι των μηχανικών συνόλων και τα δύο αυτοκίνητα εξοπλίζονται με τον μικρότερο από τους δύο κινητήρες στις σειρές Boxster και Cayman. Δηλαδή έναν τετρακύλινδρο «μπόξερ» κινητήρα 2,0 λίτρων, που προσφέρει 300 ίππους και 380 Nm ροπή. Το μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, αν και οι αγοραστές μπορούν προαιρετικά να επιλέξουν το αυτόματο κιβώτιο «PDK», το οποίο ωστόσο θα προσθέσει 30 επιπλέον κιλά.
Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η μάρκα αναφέρει πως η 718 Cayman T κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ αν εξοπλίζεται με το PDK τότε ο χρόνος μειώνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την τελική ταχύτητα αυτή ανέρχεται στα 275 χλμ./ώρα.
 
Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως το πακέτο Sport Chrono περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό των 718 Τ δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από τέσσερα οδηγικά modes (Normal, Sport, Sport Plus και Individual).
 
Μιλώντας για το εξωτερικό κομμάτι τόσο για τη Boxster Τ όσο και για τη Cayman T, βλέπουμε πως τα δύο μοντέλα έχουν λάβει γκρι καπάκια στους πλαϊνούς καθρέπτες, ενώ παρών είναι και τα απαραίτητα λογότυπα. Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με σπορ τιμόνι και καθίσματα, τα οποία έχουν ενσωματωμένο το λογότυπο «718».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αυτοί που επιθυμούν να προσθέσουν στο εσωτερικό το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης (infotainment) έχουν τη δυνατότητα, αλλιώς στη θέση του θα βρουν ένα χώρο αποθήκευσης.
 
Η τιμής της 718 Cayman T ξεκινά στην αγορά Γερμανίας από 63.047 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά την Boxster T ξεκινά από  65.070 ευρώ.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda