Νέο Audi A1 Allroad σε δοκιμές εξέλιξης (+video)

10.006 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2019)

Η Allroad έκδοση του νέου Audi A1 με crossover στοιχεία βρίσκεται ήδη στους δρόμους γύρω από το Ίνγκολσταντ σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης. Δείτε όλες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για το επερχόμενο μοντέλο.

Η οικογένεια των Allroad μοντέλων της Audi πρόκειται να αποκτήσει ένα νέο μέλος σχετικά σύντομα, επεκτείνοντας τη γκάμα προς το κάτω άκρο, με την ενσωμάτωση του επερχόμενου A1 Allroad. Αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα τουλάχιστον, καθώς ο φωτογραφικός φάκος έχει ήδη «συλλάβει» ένα καμουφλαρισμένο A1 στο δρόμο με crossover εμφάνιση και προεξέχον στοιχείο την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Φωτογραφίες από το «μουλάρι» των δοκιμών σε δοκιμές εντός πίστας θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του κειμένου, ενώ αξίζει να πούμε ότι και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι, το ντιζάιν ακολουθεί τα πρότυπα των μεγαλύτερων «αδελφών», Α4 και Α6 Allroad. Αυτό μεταφράζεται σε περιμετρικά τοποθετημένα πλαστικά προστατευτικά, πιο μυώδεις ώμους, διαφορετικούς προφυλακτήρες με ποδιές, νέα γρίλια στη μάσκα και ενδεχομένως μπάρες οροφής.
 

Παρόμοιο ύφος θα επικρατήσει και στην καμπίνα, στην οποία αναμένεται να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις για τη δημιουργία κλίματος εξερεύνησης στον οδηγό και τους επιβάτες, χωρίς όμως να γίνουν εκπτώσεις στον high tech χαρακτήρα του μοντέλου με την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με το κομμάτι των μηχανικών συνόλων, οι πληροφορίες μας λένε πως θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων με ισχύ 150 ίππων, που βρίσκουμε και στο Α1 Sportback, ενώ δεδομένος θεωρείται ο εφοδιασμός του A1 Allroad με το σύστημα τετρακίνησης quattro της μάρκας, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Α4 Allroad. Από την άλλη, φαίνεται πως υπάρχουν και υποστηρικτές της παραμονής του A1 Allroad σε δικίνητη επιλογή στο γερμανικό στρατόπεδο, όπως άλλωστε συνηθίζεται και στα crossover της μικρής κατηγορίας (βλ. Ford Fiesta Active), η οποία θα έχει στη φαρέτρα της ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Τέλος, υπογραμμίζουμε πως, το επερχόμενο Audi A1 Allroad αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2019, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από τους ανθρώπους του Ίνγκολσταντ.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN