Νέο Audi A1 citycarver

49.748 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2019)

Η Audi παρουσίασε την Crossover εκδοχή του A1 Sportback την οποία εφοδίασε με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, off-road πινελιές και το προαιρετικό πακέτο Dynamic που ρυθμίζει ό,τι χρειάζεται για τη βέλτιστη οδική συμπεριφορά σε κάθε τερέν

Τα σενάρια που ήθελαν την Audi να εργάζεται πάνω στην «περιπετειώδη» εκδοχή του A1 Sportback επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από το στρατόπεδο του Ίνγκολσταντ. Σήμερα, παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Audi A1 citycarver που αντλεί στοιχεία από τις allroad εκδόσεις των μεγαλύτερων αδελφών του.

Καταρχάς, το νέο A1 citycarver μήκους 4,04 μέτρων (+11 χλστ. από το Α1 Sportback) απέκτησε μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατοστά σε σχέση με το A1 Sportback, κάτι στο οποίο βοήθησε και η ανάρτηση με το αυξημένο κατά 14 χλστ. ύψος. Επιπλέον, οι επιλογές στους τροχούς ξεκινούν από τις 16 ίντσες προσθέτοντας το σχετικό αβαντάζ στο μικρό Crossover.

Αισθητικά, το A1 citycarver χαρακτηρίζεται από ένα πιο «off road» κοστούμι το οποίο συνηθίζεται να βλέπουμε στα allroad μοντέλα της premium φίρμας. Ποδιές ασημί χρώματος στους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους τροχούς και πλαϊνά μαρσπιέ δίνουν ένα πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στο Α1, ενώ η μπροστινή γρίλια είναι παρεμφερής με εκείνη των Q μοντέλων. Επιπλέον αυτών, η Audi προσφέρει τη δυνατότητα διχρωμίας στην οροφή είτε στο μαύρο Mythos ή στο γκρι Manhattan, που κάνουν αντίθεση με τα 9 χρώματα που έχει για αρχή η παλέτα.

Περνώντας στο εσωτερικό, το A1 citycraver διατηρεί τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και τεχνολογίας που συναντούμε στο A1 Sportback. Η διακόσμηση είναι ίδια ακριβώς και οι προβολείς πέφτουν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και την κεκλιμένη προς τον οδηγό οθόνης αφής 10,1 ιντσών του συστήματος infotainment. Από εκεί και έπειτα, πέραν του βασικού εξοπλισμού, υπάρχουν τα τρία επίπεδα advanced, design selection και S line για επιλογή, με το πιο σπορτίφ και πλούσιο S line να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αεροτομή, ζάντες 16 ιντσών (έως 18 προαιρετικά), επιλογή για δερμάτινο σαλόνι Alcantara, LED φώτα εμπρός και πίσω κ.α.. Στις έξτρα επιλογές υπάρχει και το πακέτο Dynamic που περιλαμβάνει δισκόφρενα με κόκκινες δαγκάνες, το σύστημα παραμετροποίησης Audi drive select με 4 προφίλ οδήγησης (auto, dynamic, efficiency και individual) και ζάντες έως 18 ίντσες. Στο πεδίο των χώρων, ο όγκος στο διαμέρισμα των αποσκευών παραμένει στα 335 λτ., όπως και στο Sportback. 

Κλείνουμε με τους κινητήρες, εκεί που η Audi δεν έχει ανακοινώσει κάτι αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προσφέρεται με τη γκάμα του A1 Sportback. Αυτό σημαίνει ότι λογικά θα δούμε τον 1.000άρη turbo βενζίνης σε δύο εκδόσεις με 95 και 115 άλογα, τον 1,5 λτ. με 150 ίππους και τον 2λιτρο TFSI με 200 άλογα. Για τη μετάδοση θα υπάρχει επιλογή μεταξύ ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και του αυτόματου S tronic 7 ταχυτήτων.

Οι παραγγελίες για το νέο Audi A1 citycraver θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες μέσα στο φθινόπωρο. Τιμές δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν.

Mercedes
test center